IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Smiješna izjava DRITANA Abazovića: Gosta iz Južne Koreje smjestio u Sjevernu (foto, video)

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović izazvao je večeras skandal pozdravivši na Vili Gorica gosta iz Južne Koreje riječima da dolazi iz Sjeverne Koreje.

“… Mala Crna Gora je uspjela je spoji dvije strane svijeta, velike Sjedinjene Američke Države na zapadu i izuzetno jaku ekonomiju na dalekom istoku kakva je Sjeverna Koreja gdje imamo večeras predstavnike…”, kazao je premijer.

Abazović je u nastavku nakon što je shvatio šta je kazao ili nakon što mu je sugerisano, ispravio grešku, pa je u nastavku u više navrata, kako bi utvrdio gradivo ponavljao Južna Koreja.

O težini izgovorenih riječi premijera vjerujemo da ne treba posebno govoriti, ako se zna kakav istorijat odnosa imaju Sjeverna i Južna Koreja, kao i o statusu Sjeverne Koreje u svijetu.

Abazović je govorio večeras na svečanom potpisivanju Sporazuma o zajedničkom razvoju projekata u oblasti proizvodnje elektične energije iz obnovljivih izvora i skladištenja između Elektroprivrede Crne Gore i američke kompanije UGT Renewables.

Čitaj još:   DRITAN PORUČIO: O zakonu smo se dogovorili sa crkvom, neće se povlačiti ali biće... (foto)

Osim premijera, govorili su i Džudi Rajzing Rajnke ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država, Adam Korteze izvršni direktor kompanije UGT Renewables, Milutin Đukanović predsjednik Odbora direktora EPCG i Sang- Min Park predstavnik kompanije Hyundai Engineering. (M. Dušević)

izvor: analitika.me

PROSRPSKE STRANKE SPREMAJU SMJENU KRIVOKAPIĆA: DRITANOV glas ključan!

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da neće podnijeti ostavku Read more