IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Pao jedan od NAJTRAŽENIJIH BJEGUNACA iz CRNE GORE- Likvidirao škaljarca u Turskoj, zakopao ga u dvorištu svoje vile? (foto, video)

Turska policija je u Istanbulu uhapsila crnogorskog šefa mafije Željka Bojanića za kojem je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu i koji je umiješan u krijumčarenje droge, piše Daily Sabah.

Bojanić je takođe osumnjičen za ubistvo Rista Mijanovića. Policijske ekipe pretražile su dvorište vile u kojoj se Bojanić skrivao, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano tijelo Mijanovića.

Mijanović je bio član “škaljarskog klana” koji je od 2014. bio u zavadi sa Bojanićevim “kavačkim klanom”.

“Kavački klan” je u septembru u Istanbulu optužen za ubistvo “škaljarskog šefa” Jovana Vukotića.

Jedan od najtraženijih kriminalaca u Evropi

Turska televizija CNN Türk izvijestila je da je Bojanić, čiji je nadimak “Boris”, među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi i da je u Tursku ušao s lažnim pasošem na ime “Andelew Belchew Jordan”.

Mediji su objavili da je pripadnicima turske bande čiji se vođa nalazi u pritvoru u Italiji isplaćeno oko milion eura za ubistvo Vukotića.

Čitaj još:   U TOKU VELIKA POLICIJSKA AKCIJA: Pretresi i hapšenja na više lokacija, pogledajte šta je policija zatekla na licu mjesta... (foto)

Vukotić, za kojim je Srbija tragala, prije tri godine je uhapšen u Turskoj i izručen Srbiji, gdje je nakon suđenja pušten na slobodu. Navodno se, kao i Bojanić, s lažnom ličnom kartom i pasošem vratio u Tursku.

U sukobu ova dva klana od 2014. je ubijeno 50-ak osoba.

Bojanić je bio blizak prijatelj Dra­ga­na Du­di­ća Fri­ca (50), koji je ubijen krajem maja 2010. na glavnom gradskom trgu u Kotoru. Tom prilikom i Bojanić je ranjen. Dudić je bio vlasnik više ugostiteljskih objekata u Crnoj Gori i blizak poslovni partner Pljevljaka Darka Šarića, koji se tereti za šverc kokaina.

Risto Mijanović hapšen je 2013. godine sa ocem Radovanom i tada maloljetnim bratom kao i još 12 osoba, u policijskoj akciji “Grom” zbog šverca “skanka”.

Ime Mijanovića pominjalo se u Sky prepisci objavljenoj u medijima u kojoj je on označen kao osoba povezana sa djelovima Srpske pravoslavne crkve.

Čitaj još:   SARAJEVO: Auto bez vozača udario ženu, spasili su je prolaznici...

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more