Crna Gora

MILO Đukanović: Oni koji su se ogriješili o Cetinje moraju znati da su uzaludni pokušaji… (foto, video)

Oni koji su se u protekle dvije godine svojim činjenjem ogriješili o Cetinje moraju znati da su uzaludni pokušaji političkog disciplinovanja građana represijom državnih organa, kao i očekivanja podrške u Prijestonici kolaboracionaškoj politici obnove pogubnih velikodržavnih projekata u regionu, poručio je Đukanović

Današnji praznik, nikad pokorenog prijestonog Cetinja, Grada heroja, svetionika slobodarstva, jednog od postamenata milenijumske crnogorske državnosti, praznik je najviših vrijednosti, nezavisnosti i samobitnosti građanske Crne Gore– poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitajući 13. novembar– Dana Prijestonice predsjedniku Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Milici Vujačić, odbornicima i svim građanima Cetinja uz najbolje želje za dalje uspjehe.

– Grad pod Lovćenom i danas jasno otpisuje svima koji bahatošću i nasiljem nasrću na bogatstvo različitosti, kultura i porijekla, izgrađene mostove punog razumijevanja i uzajamnog poštovanja među nama. Poruke podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu sa Cetinja svjedoče o trajnom opredjeljenju Crne Gore civilizacijskim vrijednostima Evrope i savremenog svijeta– istakao je Đukanović.

Dan Prijestonice je, prema njegovim riječima, i prilika da ocijenimo ostvarena postignuća i sagledamo buduće prioritete.

– Oni koji su se u protekle dvije godine svojim činjenjem ogriješili o Cetinje moraju znati da su uzaludni pokušaji političkog disciplinovanja građana represijom državnih organa, kao i očekivanja podrške u Prijestonici kolaboracionaškoj politici obnove pogubnih velikodržavnih projekata u regionu.

Cetinju i njegovim građanima potrebno je snaženje ekonomskog ambijenta i stvaranja pretpostavki za otvaranje novih radnih mjesta, privlačenje kredibilnih investitora i podsticanje lokalnih biznis inicijativa sa ciljem dostizanja višeg nivoa konkurentnosti i diverzifikacije poslovnih aktivnosti kroz dugoročne održive projekte– naveo je MILO Đukanović.

Podrška lokalnoj upravi na ovim projektima od izvršne vlasti, kako dodaje, mora postati ponovo konkretna i mjerljiva i “ne smije kao u prethodne dvije godine biti samo licemjerno retorička”.

– Uvjeren da će Cetinje u bliskoj budućnosti ostvariti svoje strateške okvire daljeg ekonomskog i društvenog razvoja, doprinoseći sveukupnom napretku Crne Gore, još jednom vam čestitam Dan Prijestonice i upućujem srdačne pozdrave– poručio je Đukanović.

BONUS VIDEO: Predsjednik Đukanović na svečanosti povodom obilježavanja početka radova na putu Cetinje- Čevo- Nikšić…

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: MILE uposlen u vladi RS- a, vraća se kući sa zakašnjenjem, na vratima čeka ga žena STANA i pita, gdje su ti čovječe… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! PALE: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 29, 04. 2024…17: 42……

8 sati ago

Aleksandra Bosnić- ĐURIĆ: Da li je „Srpski svet“ samo kulturni koncept? (foto)

GRAĐANSKO DRUŠTVO I NJEGOVI (NE)PRIJATELJI: Od 2020. do 2024. godine postalo je jasno da od…

9 sati ago

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

9 sati ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

9 sati ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

10 sati ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

11 sati ago

This website uses cookies.