IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Oni koji su se ogriješili o Cetinje moraju znati da su uzaludni pokušaji… (foto, video)

Oni koji su se u protekle dvije godine svojim činjenjem ogriješili o Cetinje moraju znati da su uzaludni pokušaji političkog disciplinovanja građana represijom državnih organa, kao i očekivanja podrške u Prijestonici kolaboracionaškoj politici obnove pogubnih velikodržavnih projekata u regionu, poručio je Đukanović

Današnji praznik, nikad pokorenog prijestonog Cetinja, Grada heroja, svetionika slobodarstva, jednog od postamenata milenijumske crnogorske državnosti, praznik je najviših vrijednosti, nezavisnosti i samobitnosti građanske Crne Gore– poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitajući 13. novembar– Dana Prijestonice predsjedniku Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Milici Vujačić, odbornicima i svim građanima Cetinja uz najbolje želje za dalje uspjehe.

– Grad pod Lovćenom i danas jasno otpisuje svima koji bahatošću i nasiljem nasrću na bogatstvo različitosti, kultura i porijekla, izgrađene mostove punog razumijevanja i uzajamnog poštovanja među nama. Poruke podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu sa Cetinja svjedoče o trajnom opredjeljenju Crne Gore civilizacijskim vrijednostima Evrope i savremenog svijeta– istakao je Đukanović.

Dan Prijestonice je, prema njegovim riječima, i prilika da ocijenimo ostvarena postignuća i sagledamo buduće prioritete.

– Oni koji su se u protekle dvije godine svojim činjenjem ogriješili o Cetinje moraju znati da su uzaludni pokušaji političkog disciplinovanja građana represijom državnih organa, kao i očekivanja podrške u Prijestonici kolaboracionaškoj politici obnove pogubnih velikodržavnih projekata u regionu.

Čitaj još:   PODGORICA: Državna izborna komisija utvrdila kandidaturu MILA Đukanovića (foto)

Cetinju i njegovim građanima potrebno je snaženje ekonomskog ambijenta i stvaranja pretpostavki za otvaranje novih radnih mjesta, privlačenje kredibilnih investitora i podsticanje lokalnih biznis inicijativa sa ciljem dostizanja višeg nivoa konkurentnosti i diverzifikacije poslovnih aktivnosti kroz dugoročne održive projekte– naveo je MILO Đukanović.

Podrška lokalnoj upravi na ovim projektima od izvršne vlasti, kako dodaje, mora postati ponovo konkretna i mjerljiva i “ne smije kao u prethodne dvije godine biti samo licemjerno retorička”.

– Uvjeren da će Cetinje u bliskoj budućnosti ostvariti svoje strateške okvire daljeg ekonomskog i društvenog razvoja, doprinoseći sveukupnom napretku Crne Gore, još jednom vam čestitam Dan Prijestonice i upućujem srdačne pozdrave– poručio je Đukanović.

BONUS VIDEO: Predsjednik Đukanović na svečanosti povodom obilježavanja početka radova na putu Cetinje- Čevo- Nikšić…

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more