Vijesti

HOLANDIJA SE PROVUKLA KROZ IGLENE UŠI: Senegal žestoko namučio favorizovane Lale, šampion Afrike u finišu nesrećno poražen (foto, video)

Reprezentacija Holandije ostvarila pobjedu rezultatom 2: 0 nad selekcijom Senegala u prvom kolu grupe A Svjetskog prvenstva u nogometu…

DOHA: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak 21- XI- 19: 24… HOLANDIJA SE PROVUKLA KROZ IGLENE UŠI: Senegal žestoko namučio favorizovane Lale, šampion Afrike u finišu nesrećno poražen (foto, video)

Reprezentacija Holandije savladala je Senegal rezultatom 2: 0 u uzbudljivoj drugoj utakmici grupe A Svetskog prvenstva u Kataru.

Prvi gol postignut je u samom finišu meča, u 85. minuti. Centrirao je De Jong, zaspala je odbrana Senegala, a to je iskoristio igrač PSV- a Cody Gakpo tako što se ušunjao iza leđa i iskoristio nepotrebno izlijetanje Mendija. To je bio prvi šut u okvir gola koji je uputila Holandija.

Pobjedu Holandije potvrdio je Klasen u 9. minutu nadoknade.

U prvom poluvremenu viđena je velika borba, obadvije ekipe krenule su otvorenog garda. Razmjenjivali su se napadi i jednih i drugih ali nije bilo golova. Odbrana Holandije pokazivala je određenu nesigurnost i mučili su se sa presingom Senegala, u kojem se isticao Ismaila Sar.

Drugo poluvreme otvoreno je na sličan način, u jakom tempu ali bez stopostotnih prilika. Holandija nije uspjevala da zapreti golmanu Mendiju, a zanimljiv je podatak da do 84. minuta Lale nisu imale šut u okvir gola protivnika.

Igrači Senegala mučili su se sa povredama, tako da su Dijalo i Kujate morali da napuste igru iz tog razloga.

Nisu posustajali Senegalci, pokušavali su da dođu do gola preko Dije, Sara i Geja, ali siguran je bio golman Nopert. A onda, kazna.

Poznati su sastavi timova. Holandija meč počinje sa tri štopera (Ake, De Liht i Van Dajk). U sastavu Senegala nema iznenađenja, u odsustvu Manea najveća opasnost po odbranu Holandije preti od Ismaile Sara.

Holandija: Andris Nopert, Dejli Blind, Nejtan Ake, Virdžil van Dajk, Matijs de Liht, Denzel Damfris, Stiven Berhojs, Frenkie de Jong, Stiven Bergvajn, Kodi Gakpo, Vinsent Jansen. Trener: Aliju Sise.

Senegal: Eduar Mendi, Jusuf Sabali, Kalidu Kulibali, Abdu Dijalo, Nampalis Mendi, Šeik Kujate, Idrisa Gana Gej, Pape Abdu Sise, Krepin Diata, Ismaila Sar, Bulaje Dia. Trener: Luj van Gal.

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

admin

Recent Posts

ANDREJ Nikolaidis: Zašto se oni uopšte bune protiv Rezolucije koja ne poništava političko-pravne posljedice genocida? Čemu taj seoski teatar? (foto)

Rezolucija je performativni akt, kojim se osuđuje genocid, ali se ne poništavaju njegove pravno-političke posljedice.…

20 minuta ago

PETAR Odžić: Bivša vlast je dovela Budvu do potpunog moralnog i političkog sunovrata, trebaće nam dosta vremena i truda da isplivamo… (foto)

Veliki problem, pored urbanističkog haosa, predstavljaju i privremene lokacije koje od Budve, kako kaže, prave…

55 minuta ago

ZLATKO Lagumdžija: Usaglašen konačni tekst rezolucije, nećemo stati… (foto)

Ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama kazao da se došlo do kvalitetnijeg "upeglanog" teksta... Ambasador Bosne…

4 sata ago

DRAGAN Bursać: Ruski ambasador u UN- u, prijeti Bosni i Hercegovini sukobima… (foto)

O kakvom ‘novom sukobu’ govori ruski ambasador Nebenzja? Ko bi taj sukob započeo, ko bi…

4 sata ago

MIODRAG Vlahović: “Crnogorski” amandmani suštinski izmijenjeni, naši se uopšte nisu pitali… (foto)

''Crnogorski” amandmani su suštinski izmijenjeni. To je lako uporediti, kazao je diplomata i predsjednik Crnogorskog…

4 sata ago

This website uses cookies.