IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Ministar HUSEIN Memić posjetio glavnog muftiju Dudića… (foto)

Ministar turizma i omladine g-din Husein Memić, 21.11.2022. godine, posjetio je glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji dr. Mevlud ef. Dudića.

Predsjednik Mešihata čestitao je g. Memiću imenovanje na poziciju ministra i zašelio mu uspjeh u vršenju ove odgovorne funkcije.

Ministar Memić izrazio je radost posjetom svojoj Islamskoj zajednici čiji je legitimitet nesporan za sve pripadnike islama u R. Srbiji i za njega lično, podržavši poziv muftije Dudića imamima koji su napustili Zajednicu da se, u cilju postizanja jedinstva, vrate u okrilje tradicionalne, legalne i legitimne Islamske zajednice.

Također, ministar je istakao spremnost da sa svoje pozicije podrži projekte Islamske zajednice koji se tiču Ministarstva na čijem je čelu, posebno naglasivši projekat restauracije Altun alem džamije, kao i Starog hamama.

Čitaj još:   SARAJEVO: Teška saobraćajna nesreća, ima stradalih i ozlijeđenih... (foto)

Muftija Dudić je ukazao da su rijetke osobe kojima se pruži prilika u životu da urade velike stvari za svoj narod, zajednicu, državu i sve građane, pozvavši pritom ministra Memića da iskoristi ovu priliku.

Ministar je predsjedniku Mešihata uputio poziv za uzvratnu posjetu.

Saopštenje Mešihata o poseti Ministra Memića

pripremio: Senad Senko Župljanin

izvor: http://ibalkan.net

Uhapšen specijalni tužilac Čađenović iz slučaja ”Državni udar” u CRNOJ GORI…

Po nalogu Specijalnog tužilaštva jutros 9. decembra je u Podgorici Read more