IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Francuska ubjedljiva protiv Australije: Francuzi preokretom stigli do prve pobjede u Kataru 4: 1… (foto, video)

Iako su Australci poveli u devetoj minuti, aktuelni svjetski šampioni Francuzi slavili su s 4: 1…

DOHA: Svijet, Sport, vijesti, srijeda 23- XI- 00: 24… Francuska ubjedljiva protiv Australije: Francuzi preokretom stigli do prve pobjede u Kataru 4: 1… (foto, video)

FRANCUSKA je pobijedila Australiju 4: 1 u utakmici prvog kola grupne faze Svjetskog prvenstva. Pogodak za Australiju zabio je Goodwin, dok su za Francusku zabili Rabiot, dvaput Giroud i Mbappe. Momčad Didiera Deschampsa ima brojne izostanke zbog ozljeda. Benzema, Kante, Pogba, Nkunku, Kimpembe i vratar Maignan igrači su koji nedostaju izborniku.

Fudbalska reprezentacija Francuske savladala je Australiju s ubjedljivih 4: 1 u prvom kolu grupe “D“ Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru.

Australci su bolje otvorili utakmicu i poveli u ranoj fazi, tačnije u devetoj minuti kada je Craig Goodwin s pet metara “zakucao“ loptu u francusku mrežu. Ipak, to nije previše poremetilo favorizovane Francuze koji su do kraja prvog dijela igre potpuno preokrenuli rezultat.

Čitaj još:   Istanbul: Putem ozvučenja u džamijama, upućena dova zaustavljanja širenja virusa korona... (foto)

Prvo je Adrien Rabiot lijepo glavom u 27. pogodio za izjednačenje, a zatim je pet minuta kasnije asistirao Olivieru Giroudu za vodstvo 2: 1.

U nastavku potpuna dominacija aktuelnih svjetskih šampiona, koji su pokazali snagu. Ponovo su u kratkom vremenskom razmaku postigli dva gola. Prvo je pogodio Kilyan Mbappe u 68, a tri minute kasnije je i svoj drugi pogodak postigao Giroud za ispostaviće se konačnih 4:1.

Ranije danas u prvom kolu grupe “D“ Danska i Tunis odigrali su 0: 0.

U drugom kolu, u subotu 26. novembra, igraju Tunis i Australija te Francuska i Danska. Na ljestvici Francuska ima tri boda, po bod su skupili Danska i Tunis, dok je posljednja Australija bez bodova.

BONUS VIDEO; Adrien Rabiot Goal | France Vs Australia (4-1) | Goals & Highlights | World Cup 2022

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more