IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LUSAIL: Srbija nemoćna protiv prvog favorita SP- očekivano slavio BRAZIL 2: 0… (foto, video)

Strijelac oba gola za Brazil bio je Richarlison u 63. i 73. minuti…

LUSAIL: Svijet, Sport, vijesti, petak 25- XI- 00: 24… LUSAIL: Srbija nemoćna protiv prvog favorita SP- očekivano slavio BRAZIL 2: 0… (foto, video)

Fudbalska reprezentacija Brazila očekivano je savladala Srbiju rezultatom 2:0 (0:0) u prvom kolu grupe “G“ Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru.

Brazilci su od samog početka krenuli ofanzivno ka golu Srbijanaca te dali do znanja rivalu da žele tri boda u ogledu na stadionu Lusail u Dohi.

Istina u prvom poluvremenu Brazil nije krunisao dominaciju, a gol Vanje Milinković- Savića ozbiljno su ugrozili samo jednom. Međutim, Raphina je u 35. minuti iz odlične situacije sa desetak metara šutirao pravo u srbijanskog golmana.

U drugom poluvremenu Brazil je krenuo još odlučnije po gol, što mu se isplatilo u 63. minuti, kada je nakon udarca Vinicusa Juniora na odbijenu loptu naletio Richarlison i poslao je u mrežu. Prethodno je u 60. minuti Alex Sandro sjajno šutirao sa dvadesetak metara, ali je pogodio stativu.

Čitaj još:   CRNOGORAC, PRODAO ĆERKU ZA 5.000 EURA: Djete od 12 godina poslao u inostranstvo da se uda... (foto)

Na drugi gol Brazilaca nije se dugo čekalo. U 73. minuti Vinicius Junior je ubacio u kazneni prostor, a Richarlison fenomenalno iz voleja pogađa za 2: 0.

Desetak minuta kasnije moglo je biti 3: 0, ali je lopta nakon prelijepog udarca Casemira sa dvadesetak metara pogodila prečku. Do kraja su pokušavali Fred i Rodrygo, ali nisu uspjeli još jednom savladati Milinković- Savića.

Jedino što može zabrinuti Brazilce poslije gotovo perfektno odigrane utakmice jest Neymar. Najveća brazilska zvijezda u 79. minuti je napustila teren, a prije toga je sjela na pod. Čini se da ima problema s gležnjem te bi više detalja trebalo doći u nadolazećim satima.

Ranije danas u prvom kolu grupe “G“ Švajcarska je rezultatom 1: 0 savladala Kamerun.

BONUS VIDEO: Milojko Pantić o šansama Srbije protiv Brazila: Možemo se nadati nečemu

izvor iBalkan.net/ agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more