Vijesti

LUSAIL: Srbija nemoćna protiv prvog favorita SP- očekivano slavio BRAZIL 2: 0… (foto, video)

Strijelac oba gola za Brazil bio je Richarlison u 63. i 73. minuti…

LUSAIL: Svijet, Sport, vijesti, petak 25- XI- 00: 24… LUSAIL: Srbija nemoćna protiv prvog favorita SP- očekivano slavio BRAZIL 2: 0… (foto, video)

Fudbalska reprezentacija Brazila očekivano je savladala Srbiju rezultatom 2:0 (0:0) u prvom kolu grupe “G“ Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru.

Brazilci su od samog početka krenuli ofanzivno ka golu Srbijanaca te dali do znanja rivalu da žele tri boda u ogledu na stadionu Lusail u Dohi.

Istina u prvom poluvremenu Brazil nije krunisao dominaciju, a gol Vanje Milinković- Savića ozbiljno su ugrozili samo jednom. Međutim, Raphina je u 35. minuti iz odlične situacije sa desetak metara šutirao pravo u srbijanskog golmana.

U drugom poluvremenu Brazil je krenuo još odlučnije po gol, što mu se isplatilo u 63. minuti, kada je nakon udarca Vinicusa Juniora na odbijenu loptu naletio Richarlison i poslao je u mrežu. Prethodno je u 60. minuti Alex Sandro sjajno šutirao sa dvadesetak metara, ali je pogodio stativu.

Na drugi gol Brazilaca nije se dugo čekalo. U 73. minuti Vinicius Junior je ubacio u kazneni prostor, a Richarlison fenomenalno iz voleja pogađa za 2: 0.

Desetak minuta kasnije moglo je biti 3: 0, ali je lopta nakon prelijepog udarca Casemira sa dvadesetak metara pogodila prečku. Do kraja su pokušavali Fred i Rodrygo, ali nisu uspjeli još jednom savladati Milinković- Savića.

Jedino što može zabrinuti Brazilce poslije gotovo perfektno odigrane utakmice jest Neymar. Najveća brazilska zvijezda u 79. minuti je napustila teren, a prije toga je sjela na pod. Čini se da ima problema s gležnjem te bi više detalja trebalo doći u nadolazećim satima.

Ranije danas u prvom kolu grupe “G“ Švajcarska je rezultatom 1: 0 savladala Kamerun.

BONUS VIDEO: Milojko Pantić o šansama Srbije protiv Brazila: Možemo se nadati nečemu

izvor iBalkan.net/ agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 5. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan se…

15 minuta ago

ĆAMIL Duraković objavio snimak sa SNSD- ovog skupa: Čulo se “OJ ĆAMILE NISI VIŠE GLAVNI, POBIJEDIO NAROD PRAVOSLAVNI’… (foto, video)

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković objavio je snimak o kojem je ranije govorio da…

1 sat ago

SVI ANALITIČARI SLOŽNI: “Zahvaljujući” ALEKSANDRU Vučiću u svijetu se govori SAMO, o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

O rezoluciji, čiji su formalni predlagatelji bili Njemačka i Ruanda, a među više od 20…

2 sata ago

DANILO Kalezić: Crna Gora kao evropski Kurdistan… (foto)

Novo napuštanje, odnosno izdaja Crne Gore, od strane zapadnih saveznika neoprostiv je zločin. Ishod je…

8 sati ago

Dragan BURSAĆ: Rezoluciju o Srebrenici, trebalo davno donijeti– i to na inicijativu Srbije… (foto)

Ovu Rezoluciju je trebalo davno donijeti i to na inicijativu Srbije, koja bi tražila oprost…

10 sati ago

This website uses cookies.