IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME ZA VIKEND: Danas oblačno, sutra snijeg… (foto)

U noći sa subote na nedjelju u Bosni u nižim predjelima se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, subota, 26- XI- 09: 44… VRIJEME ZA VIKEND: Danas oblačno, sutra snijeg… (foto)

Period do 28.11.2022. uz mnogo oblaka, do kraja sedmice očekuje se prilično kišovito razdoblje, naručito u centralnim, južnim i jugozapadnim područjima jugoistoka Evrope.

Na ovim prostorima je i najveća vjerovatnoća za obilnije padavine. Najizraženije padavine moguće su u srijedu (30.11.). Izraženo južno strujanje zraka uslovit će temperature zraka dalje budu iznad višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine.

Vjetar u većem dijelu Bosne slab. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Mada će preovladavati stabilno vrijeme, bez većih oscilacija, hladna jutra i noći bi mogli dovesti do jačanja tegoba kod hroničnih bolesnika, naročito astmatičara i osoba sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, zaštiti od nižih temperatura, te izbjegavati pretjerane aktivnosti na otvorenom.

Čitaj još:   BERLIN: Zabranjena prodaja plastičnih slamki, štapića za uši, posuda za hranu... (foto + video)

Sa noćnim satima opšta slika dodatno će se pogoršati, usljed povremenih, ne suviše jakih padavina.

subota, 26.11.2022. godine
Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Mada će preovladavati stabilno vrijeme, bez većih oscilacija, hladna jutra i noći bi mogli dovesti do jačanja tegoba kod hroničnih bolesnika, naročito astmatičara i osoba sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, zaštiti od nižih temperatura, te izbjegavati pretjerane aktivnosti na otvorenom. Sa noćnim satima opšta slika dodatno će se pogoršati, usljed povremenih, ne suviše jakih padavina.

izvor iBalkan.net

VRIJEME ZA VIKEND: Čuvajte se sunca, najviša dnevna temperatura i do 36° C, u ponedjeljak pljuskovi i grmljavina… (foto)

U nedjelju će u BiH biti pretežno sunčano prije podne, Read more

Čitaj još:   VRIJEME ZA VIKEND: Čuvajte se sunca, najviša dnevna temperatura i do 36° C, u ponedjeljak pljuskovi i grmljavina... (foto)
VRIJEME ZA VIKEND: Grmljavine, oluje uz lokalne pljuskove… (foto)

U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni Read more