IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DINA Bajramspahić: Ponuda DPS- a koja je na stolu u javnom je interesu, svi treba da pokažu spremnost na kompromis…

To što je Ustavni sud nefunkcionalan je ponižavajuće, prije svega za političke elite, ali i za društvo u cjelini i ne smije da se nastavlja, poručila je u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV građanska aktivistkinja Dina Bajramspahić.

DINA Bajramspahić je ocijenila da je teško predvidjeti ishod drugog kruga glasanja za članove Ustavnog suda na današnjoj sjednici parlamenta i procijeniti da li će se stvari pomjeriti makar korak unaprijed.

-Desilo se da su ključni akteri uspjeli da dođemo do današnjeg dana a ne znamo na kojim pozicijama stoje. Ovo je jedno od tri ključna pitanja u Crnoj Gori u ovom trenutku i treba mu posvetiti puno pažnju. Nisam sigurna jesmo li kao društvo izvršili dovoljan pritisak na sve aktere da do dogovora dođe – kazala je građanska aktivistkinja.

Smatra da su ponuda i uslovi DPS koji su na stolu prihvatljivi i u javnom su interesu.

-U javnom je interesu da dođe i do prijevremenih parlamentarnih izbora, jer se vlada urušava i brojni njeni činioci su izgubili legitimitet. Sa druge strane, važno je da se povuče i neustavni Zakon o predsjedniku. Nikakav nije interes ovog društva da se zakonom prekraja Ustav. To šalje veoma lošu poruku ovom društvu i tome treba odlučno reći ne- istakla je Bajramspahić.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Zbog ličnog marketinga ALEKSANDAR Vučić, glumi ulogu zastupnika Srba u regionu... (foto)

Dodaje da su najvažniji kandidati i da je dobro što se stiče utisak da uživaju podršku veću od nadpolovične što po njenom mišljenju budi nadu da će se makar jedan sudija izabrati danas.

-Moramo se vratiti institucijama bez obzira na sve unutarpolitičke borbe imajući u vidu aktuelnu fazu evrointegracija i to koliko se evropska zajednica mnogo više upire da dođe do pomaka kada je u pitanju Crna Gora. Bilo bi dobro da pokažemo da imamo svijest tome i da želimo da stvari pomjerimo sa mrtve tačke. To je goruće pitanje i mora da se rješava odmah. Svi treba da pokažu spremnost na kompromis – zaključila je Bajramspahić.

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more