IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SD Berane Vuksanoviću: Kuće u Beranama pripadaju građanima svih vjera i nacija…

Svaka kuća u Beranama nije srpska, već je i crnogorska i srpska i bošnjačka i albanska i svih vjera i nacija, poručili si iz SD Berane.

Iz te partije su kazali da, naum predsjednika Srpskog nacionalnoj savjeta u Crnoj Gori, “izvjesnog gospodina Vuksanovića”, zaglavljenog u srednjem vijeku, koji je došao u Berane da ugrožava multikonfesionalnu i multietničku harmoniju, zasigurno neće proći.

Oni su reagovali nakon što je juče u Beranama, kako je prenio portal beraneonline, otvorena Srpska kuća– kuća srpskih organizacija za očuvanje kulture i identiteta srpskog naroda u Beranama i Polimskom kraju, u ulici Mirka Arsenijevića kod Autobuske stanice.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta, Momčilo Vuksanović, tom prilikom je kazao da je “gotovo svaka kuća u Beranama je srpska”.

“Osim što pojma nema o demografskoj strukturi stanovništva u Beranama a ni statistika mu nije jača strana, isto tako pojma nema ni o kulturi i tradiciji svog naroda koji pretenduje da predstavlja”, navode iz SD Berane.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković o PORODICI, karijeri, kćerki… FORMULA ZA USPJEŠAN BRAK JE LJUBAV...

Ističu da, upravo takvi pojedinci svojim beslovesnim istupima stvaraju negativnu predstavu o srpskom narodu u zemlji i svijetu.

“Poručujemo Vuksanoviću i sličnima da je ovaj grad oduvijek bio slobodarski i dovoljno komforan za ljude svih vjera i nacija i u kojem su svi devijantne namjere poput ove, neslavno završile”, zaključuju iz SD-a.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more