IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Martinović: Zastrašujuće je što bi Gardašević, da nije bilo kamera, ostao u pritvoru…

Najveći problem je što je stvorena klima da su nacionalni Crnogorci ekstremisti, a da su Cetinjani, samo zbog toga što vole svoju državu, skoro pa teroristi i na takav se način i pravosuđe odnosi, što je dokazao i slučaj Ivana Gardaševića– upozorio je za Pobjedu advokat Nikola Martinović nakon što je objavljen snimak sa nadzornih kamera ispred Aerodroma Podgorica koji dokazuje da je Dušan Knežević, vozač poslanika Milana Kneževića, fizički napao Cetinjane Ivana i Dušana Gardaševća.

Ivan Gardašević pritvoren je u srijedu popodne, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Podgorici Harisa Šabotića, nakon što je jedan od lidera proruskog i prosrpskog Demokratskog fronta Milan Knežević policiji prijavio da ga je ovaj mladić verbalno napao na platou ispred aerodromske zgrade u Golubovcima.

Uzalud je bilo što Knežević u prijavi nije ni riječju naveo da mu je ovaj prijetio, ali i Gardaševićevo svjedočenje, kao i njegovog oca i prijatelja, da su Knežević i njegov tjelohranitelj fizički nasrnuli na njih i da se sve može vidjeti na snimcima sigurnosnih kamera.

Tužilac je Gardaševiću odredio pritvor do 72 sata.

,,STRAH“ TUŽIOCA

Tek nekoliko sati kasnije, oko sat i po iza ponoći, pušten je na slobodu nakon što je sudija za istragu Rade Ćetković, pošto je pogledao snimak, donio rješenje da se Gardašević u daljem postupku brani sa slobode.

– Predlažem da svaki Crnogorac čim izađe iz kuće nosi sa sobom uključenu kameru. Zabrinjavajuće, zastrašujuće je, i ozbiljan problem ovog društva što bi, da nije bilo snimka, Ivan Gardašević sigurno ostao u pritvoru i bio optužen, a možda i osuđen– kategoričan je Martinović.

Objašnjava da je sudija za istragu, kako mu i zakon nalaže, reagovao u hitnoj proceduri, odmah pošto je odbrana uložila žalbu na rješenje o zadržavanju Gardaševića.

– Izvršio je uvid u snimak, koji sada mogu viđeti svi pošto ga je portal Pobjede objavio, i zaključio je ono što će zaključiti ko god pogleda– Gardaševići i njihov prijatelj nijesu ni napadali, niti bili agresivni prema Milanu Kneževiću i njegovom obezbjeđenju. Naprotiv– ističe Martinović.

Podsjeća da se na snimku „jasno vidi da Gardaševići od vozila idu ka aerdromskoj zgradi, a da za njima žurno, u namjeri da ih napadnu, dolaze Dušan Knežević i Milan Knežević“.

Čitaj još:   MORSKE KORNJAČE NAPADAJU KUPAČE U JADRANSKOM MORU: Ako vas ugrizu, ovo vam je jedina pomoć... (foto, video)

– Najveći apsurd je i strašno je što Dušan Knežević napada najstarijeg od ove trojice – 74-godišnjeg oca Ivana Gardaševića i tek zatim pokušava i uspijeva da udari Ivana. Sve se to vidi na snimku – ističe Martinović.

Uvjeren je da je dežurni tužilac odlučio da pritvori Gardaševića iz „golog straha“.

– Uplašio se reakcije javnosti, isto kao što je izostala adekvatna reakcija tužilaštva u pogledu prekomjerne upotrebe sile na belvederskim događajima 5. septembra 2021. godine – kategoričan je naš sagovornik.

Martinović vjeruje da će sada, kada je snimak dostupan javnosti, ućutati „ovi što su se javili odmah, osuđujući samo jednu stranu bez ikakvog osnova“.

Na snimku, koji je juče ekskluzivno objavio portal Pobjede, jasno se vidi da su Gardaševići i još jedan mladić izašli iz vozila i zaputili se ka aerodromskoj zgradi, da tada iz drugog automobila izlaze Kneževići, kreću ka njima i Dušan Knežević koji prvo udara sedamdeset četvorogodišnjeg Novaka Gardaševića, koji je sve vrijeme, nešto duže od minuta koliko je trajao incident, pokušavao da smiri situaciju.

U napadu je povrijeđen Ivan Gardašević, a sudeći prema medicinskoj dokumentaciji, povredu je zadobio od udara nekim predmetom, najvjerovatnije, metalnim boksom. Njegov otac, iako ga je Dušan Knežević udario više puta, nije želio da ide kod ljekara.

CETINJSKE TABLICE BOLE

– Zaboljela ih je tablica cetinjska više no sve drugo. Htjeli su ovim napadom da izvuku političke poene. Sina su mi nečim po plećima udarili– priča za Pobjedu Novak Gardašević.

Njegov sin sa drugom je trebalo u srijedu da putuje u Barselonu.

– Parkirali smo se ispred aerodromske zgrade i njih dvojica su vadili kofere i rance i smijali su se. Iza nas je bio automobil u kojem se nalazio Knežević, otvorio je prozor i pitao mog sina:

„Što se smiješ“, a on mu je odgovorio: „Lijepa ti je glava“, ili nešto slično. Nasmijao se i produžio ka ulazu u zgradu. Knežević je izašao iz auta i osramotio (opsovao) mu majku. Na to mu je moj sin odgovorio: „I ja tebi“ i tako nekoliko puta su jedan drugome odgovarali– prisjeća se Gardašević.

Čitaj još:   SANDŽAK: SUĐENJE ZA ZLOČIN u Ponorcu, žena šuti, muž poriče...

Ističe da im se „zaletio“ Dušan Knežević.

– Taj omladinac je htio tuču i počeo je da sramoti sve redom. Pokušao sam da smirim situaciju, da ih ubijedim da svi idemo svojim poslom, ali se on zaletio i počeo da udara…

Rekao mi je: „Nećeš ti meni kaživat što ću činjent“. Ja sam stalno uskakao pomeđu njih. Dobio sam i batina – kaže Gardašević.

Kada je reagovala policija, kako naglašava naš sagovornik, svi su se smirili i pred policajcima se dogovorili da od tog incidenta ne prave nikakav slučaj, već da se u miru raziđu.

Knežević je, međutim, imao drugi plan. Pošao je u podgoričku policiju i prijavio da je napadnut na aerodromu. Ivana Gardaševića, pred samo polijetanje aviona za Barselonu, policajci su makli sa leta i priveli.

– Ne znam zašto je prijavio da je napadnut, kad to nije istina – zaključuje Gardašević…

kompletan tekstna http://pobjeda.me

izvor: pobjeda.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more