IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SREDNJA BOSNA ZAVIJENA U CRNO, PORODICA U ŠOKU: Preminuo višestruki Prvak u MOTOKROSU… (foto, video)

Srednja Bosna zavijena je u crno nakon informacije da je preminuo jedan od najboljih sportista u historiji Viteza i višestruki prvak BiH u motokrosu…

VITEZ: Regija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 26- XII- 09: 45… SREDNJA BOSNA ZAVIJENA U CRNO, PORODICA U ŠOKU: Preminuo višestruki Prvak u MOTOKROSU… (foto, video)

Brojne nagrade i priznanja osvojio je Dario među kojima su i one na međunarodnom nivou.

Prije četiri mjeseca Dario je imao nesreću na moto utrci u Vitezu, ali njegovo junačko srce danas je prestalo kucati. Vitez i Srednja Bosna izgubili su velikog prijatelja. Čovjek koji se odazivao na prvi poziv, uvijek je rado ulestvovao u svim akcijama za svoj Vitez, za svoje ljude.

Dario Čerkez bio je sportaš “par excellence”, višestruki državni prvak, čak 16 puta osvojio je prvo mjesto u motokrosu u klasi MX1, Europski motokros Alpe adria cup klasa MX1 ukupno 3 mjesto za sezonu 2021 godina, vlasnik je 4 zlatne kacige, 6 puta proglašen je za sportaša općine Vitez, 1 put je proglašen kao sportaš SBK, piše Vecernji.ba. Dario Čerkez je 3 puta proglašen kao prvak u Road racingu klasa SS 1000 i 3 puta je prvak u Enduru te 1 put prvak auto cross- u.

Čitaj još:   NOVE MJERE: Za ulazak u Crnu Goru traži se dokaze o vakcinaciji ili PCR test! (foto i video)

BONUS VIDEO Kako izgleda motocross trening Daria Čerkeza. 5.4.2022.g. ( Šantići)

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Njegov MCK “Vitez” je državni prvak 15 godina zaredom ujedno je i najuspješniji klub općine Vitez te je više puta proglašen najboljim klubom u KSB piše Centralna.

Posljednji ispraćaj i pokop bio jee u nedjelju 25.12. u 14 sati, na groblju Topala u Vitezu.

Dario je bio oženjen suprugom Marijom te su imali dvoje djece, kćerku Anu i sina Darka.

izvor hayat.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more