IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAŠKO Konjević pisao tužiteljki Jovanović: Saslušajte DRITANA Abazovića, neka dokaže da sam “ZAŠTITNIK MAFIJE”…

Predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević obratio se vršiteljki dužnosti  VDT- a Maji Jovanović sa molbom da Tužilaštvo provjeri navode i sasluša premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića nakon njegovih nedavno javno saopštenih optužbi da je Konjević “zaštitnik mafije”, saznaje CdM.

“Imajući u vidu da je 22. decembra 2022. godine premijer izjavio “da sam zaštitnik mafije”, što bi impliciralo da sam izvršilac više teških krivičnih djela, obraćam Vas se sa molbom da se navedena izjava provjeri, sasluša odlazeći predsjednik Vlade i zatraži od njega dostavljanje dokaza jer računam da obavljanje tako odgovorne državne funkcije nalaže potrebnu ozbiljnost u radu”, navodi Konjević u dokumentu u koji je CdM imao uvid.

Konjević je dalje naveo da rad državnih funkcionera, kao i javnih djelatnika u političkoj sferi moraju biti pod posebnom pažnjom nadležnih organa.

On podsjeća da je sa tim ciljem pisao u dva navrata podneske i to 11. jula i 22. avgusta ove godine zbog izjava odlazećeg premijera Abazovića u kojima je Konjevića optuživao  da je “pokrovitelj šverca cigara” i da priželjkuje svojim aktivnostima da “izazove sukobe među građanima i destabilizaciju države”.

“Složićemo se da se radio vrlo teskim optužbama koje, ako su tačne, označavaju izvršenje teških krivičnih djela. Do danas nijesam obaviješten o preduzetim radnjama niti me tužilaštvo kontaktiralo ovim povodom”, naveo je Konjević.

Čitaj još:   RAŠKO Konjević: Drž’ se Rade, neće te izdati valjda drugovi, nit’ si sam “palio” , nit’ si sam “pregovarao”... (foto)

Konjević je naglasio da vjeruje da će ovo, treće obraćanje, rezultirati efikasnijim postupanjem tužilaštva i utvrđivanjem istine, počinilaca krivičnih djela i njihovim procesuiranjem.

“Kao i u prethodna dva puta stojim na raspolaganju za svaku dodatnu informaciju, a ovo obraćanje uzmite u obzir u formi prijave za postojanje sumnje za izvršenje teških krivičnih djela kako to tvrdi odlazeći premijer Abazović…

Bez obzira što sam uvjeren da on, kao i u više prethodnih slučajeva, govori neistine, ipak cijenim da je važno da nadležni tužilac u potpunosti ispita njegove navod”, istakao je RAŠKO Konjević.

Predsjednik SDP-a smatra, kako to piše u dopisu, da zbog težine optužbi, posebno jer su upućene od strane važne državne adrese, postoji snažan interes javnosti da dobije punu informaciju o karaktera iznijetih navoda.

“Ujedno Vas podsjećam da su u tužilaštvu otvorena dva krivična predmeta, jedan za pokušaj davanja mita Abazoviću u iznosu od 21 milion, što su njegove javne tvrdnje, kao i tvrdnje da nakon njegovog direktnog razgovora sa jednim osuđenikom u UIKS- a postoje novi dokazi za rasvjetijavanje ubistva Duška Jovanovića.

Molim Vas i da u ta dva predmeta provjerite stanje spisa i obavjestite javnost o konačnim odlukama nadležnih tužilaca i javno iznijetih tvrdnji Abazovića”, napisao je na samom kraju Raško Konjević.

Čitaj još:   RAŠKO Konjević: Premijer stvorio utisak da neko štiti švercere cigara, SDT da utvrdi ko...

uredio- Miraš Dušević

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more