Crna Gora

MILO Đukanović odgovorio ANRDIJI Mandiću: Nemam namjeru da učestvujem u implementaciji zakona koji je u suprotnosti sa Ustavom…

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, odgovorio je lideru NOVE Andriji Mandiću na pismo koje je u ime potpisnika peticije uputio 26. decembra.

Đukanović je kazao da je Mandiću i crnogorskoj, a i međunarodnoj javnosti poznat njegov stav o neustavnom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, koji sam saopštio na konferenciji za medije 16. decembra, kao i drugim prigodama.

”Kao što Vam je poznato i mišljenje Venecijanske komisije, Evropske unije i drugih relevantnih međunarodnih partnera o pomenutom Zakonu. Dakle, nemam namjeru da učestvujem u implementaciji zakona koji je u suprotnosti sa Ustavom Crne Gore.

Nemam takođe namjeru da sporim Vaše tvrdnje o većinskoj podršci vašem kandidatu Miodragu Lekiću, ali i Vi, kao i ja, dobro znate, da taj predlog nema uporišta u Ustavu Crne Gore, kao što ni prethodni put kod njegovog predlaganja to nije učinjeno u ustavno predviđenom roku”, kazao je Đukanović.

MILO Đukanović je izrazio zadovoljstvo zbog spremnosti koju je Mandić iskazao u pismu da kroz dijalog svi daju doprinos unaprjeđenju izbornog zakonodavnog okvira i stvaranja povjerenja u sam izborni proces.

”U susret redovnim predsjedničkim izborima i urgentnoj potrebi organizovanja prijevremenih parlamentarnih izbora i formiranja Vlade s punim demokratskim legitimitetom koja će se suočiti sa brojnim i teškim izazovima na političkom i ekonomskom planu, što je posljedica nekompetentnog i neodgovornog rada 42. i 43. vlade, koje je smijenila Skupština Crne Gore”, kazao je Đukanović.

Đukanović je poručio da je otvoren za iskren, principijelan, inkluzivan i na demokratskim standardima zasnovan politički dijalog o ovim pitanjima.

”Uvažavajući redosljed prioritetnih tema koje ste naveli u svom pismu, po kome bi primat dali stvaranju potrebnog konsenzusa za izbor kvalifikovanom većinom punog sastava Ustavnog suda, izbor članova Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika i izbor Vrhovnog državnog tužioca. Upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje u susret predstojećim Novogodišnjim i Božićnim praznicima.”, zaključio je Đukanović.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: Mostarac u rano jutro sreo komšiju kako ulazi u haustor sav prljav, onda– urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! MOSTAR: Regija, Zanimljivosti, petak, 03, 05. 2024…17: 42……

10 sati ago

Aleksandar VUČIĆ na IVICI NERVNOG SLOMA: “Britanci POJAČALI SNAGU REZOLUCIJE sa tri nova amandmana!”… (foto, video)

“Mi smo uputili pismo i Nijemcima i Ruandi sa našim primjedbama, molbama i zahtjevima. Nikakav…

10 sati ago

Koje zemlje su sponzori UN- ove Rezolucije o genocidu u Srebrenici?- “Ko se protivi Rezoluciji?” (foto, video)

Rezoluciju je do 2. maja sponzoriralo 28 zemalja, a Al Jazeerin novinar koji izvještava iz…

10 sati ago

ZAGREB: Hrvatska i službeno sponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Hrvatska se pridružila kosponzorima Rezolucije o Srebrenici koju su predložile Njemačka i Ruanda, a o…

11 sati ago

Dnevni horoskop za 4. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan rasterećen,…

12 sati ago

VATROSLAV Belan: Velikosrbi nikako da nauče- Crnu Goru niko nije predao, niti će se ona predati… (foto)

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan osvrnuo se na izjavu premijera Srbije Miloša Vučevića koji je…

14 sati ago

This website uses cookies.