IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Posjeta Fajon i Šalenberga posljednji alarm za buđenje Crne Gore- EU bi mogla razmotriti zaustavljanje pregovora…

Đukanović se danas sastao sa ministrom za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksanderom Šalenbergom i ministarkom vanjskih poslova Slovenije Tanjom Fajon

Predsjednik Crne Gore milo Đukanović ocijenio je da je posjeta visokih zvaničnika Austrije i Slovenije Crnoj Gori “posljednji alarm za buđenje” Crne Gore.

Đukanović se danas sastao sa ministrom za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksanderom Šalenbergom i ministarkom vanjskih poslova Slovenije Tanjom Fajon.

“Posjeta saveznog ministra za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksandera Šalenberga i ministarke vanjskih poslova Slovenije Tanje Fajon posljednji je alarm za buđenje Crne Gore ukoliko želi da sačuva svoju evropsku budućnost”, piše na Đukanovićevom Tviter nalogu.

Šalenberg i Fajon borave u Podgorici po mandatu visokog predstavnika Evropske unije za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Žozepa Borelja.

Čitaj još:   DR. SPAHIĆ: Bajram, suneti, porodična slavlja i svadbe su doprinjeli širenju virusa u NOVOM PAZARU... (foto)

Osim sa Đukanovićem, inostrani zvaničnici će razgovarati i sa predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović i premijerom Dritanom Abazovićem.

Kako se navodi u saopštenju Delegacije EU u Podgorici, posjeta je organizovana u trenutku kada su nedavna politička dešavanja izazvala ozbiljnu institucionalnu krizu, podrivajući demokratske institucije i usporavajući napredak države na putu pristupanja EU.

“Posjeta će biti prilika da se naglasi da, u cilju napredovanja ka pristupanju EU, što je želja velike većine građana Crne Gore, svi politički akteri treba da podrže funkcionalnost institucija, a posebno Ustavnog suda“, kaže se u saopštenju.

izvor: vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more