IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BUDVA: Sve je spremno da slavlje počne!

Danas i naredna dva dana Budva će pokazati da je i ove godine najbolja novogodišnja turistička destinacija u regionu koja više od dvije decenije privlači desetine hiljada posjetilaca željnih dobrog provoda, prepoznatljivog muzičkog zvuka i najkvalitetnijih sadržaja.

Trodnevne svečanosti pod sloganom “Budi u Budvi” koji više od dvije decenije garantuje nezaboravne utiske iz najljepšeg grada na Jadranu, počinju danas u 14 sati novogodišnjim koncertom Gradske muzike Budve.

Sa grandiozne bine duge 20 metara, već u 17 sati, u saradnji sa “Sea Dance festivalom” čuće se zvuci elektronske muzike u izvođenju lokalnih DJ-eva: Chbx-a i Burkakke-a, nakon kojih će nastupiti mlada dama iz Beograda– DJ Stellarcompanion.

Bosanskohercegovačka grupa “Dubioza kolektiv” i ove godine najavljuje fantastično druženje od 21 sat, a već od 23 sata posjetioce će pozdraviti Denis Sulta, jedno od najatraktivnijih i najtraženijih elektronskih imena današnjice. Atraktivno prvo praznično veče zaokružiće nastup jednog od najvećih DJ imena iz Srbije sa svjetskom karijerom– Marka Nastića.

Dječiji matine je predviđen za subotu, 31. decembra, kada će Djed Mraz, sa svojim “saradnicima” dijeliti paketiće najmlađim sugrađanima i gostima duž budvanske rivijere, a onda će obradovati i mališane na glavnom gradskom trgu, neposredno prije nastupa pop hora “D– moll” na čelu sa dirigentom Sašom Barjaktarović.

Talentovana djeca iz Crne Gore uljepšaće od 14 sati divnim glasovima poslednji dan u 2022. godini, a nakon njihovog koncerta predstaviće se škola manekenstva Marije Rovčanin Vujović i manekeni uzrasta od 5 do 18 godina.

Večernji koncert će u 20 sati “otvoriti” rock bend “Akademia” iz Bara, posle koje će nastupiti “The Grupa” koju čine muzičari sa crnogorskog primorja. U 22 sata će se predstaviti umjetnica koja je dobila nagradu za najbolji tekst na ovogodišnjoj Evroviziji– Konstrakta.

Čitaj još:   TURSKI Ministar trezora i finansija Berat Albayrak danas podnio je ostavku! (foto i video)

Pola sata prije ponoći na binu će izaći Zlatan Stipišić Gibonni, jedan od najpoznatijih muzičara i kantautora sa prostora bivše Jugoslavije koji će budvansku publiku, ali i gledaoce koji će koncerte iz Budve pratiti na programima RTCG- a, uvesti poznatim hitovima u novu 2023. godinu!

I ove godine, novogodišnja noć tradicionalno će biti uljepšana velikim vatrometom u ponoć, a prvi put u Crnoj Gori će nebo iznad grada starog više od 2.500 godina obasjati specijalni efekti koji do sada nisu viđeni, u trajanju od 6 minuta.

Drugo praznično veče u Budvi završiće nastupom Kirila Džajkovskog, poznatog makedonskog muzičara i kompozitora.

Događaj koji budvanska publika svake godine sa nestrpljenjem očekuje – koncert klasične muzike “Muzika raspoloženja” održaće se u nedjelju, prvog januarskog dana u 14 sati.

Mediteranski revijski orkestar pod dirigentskom palicom Vilija Ferdinandija, okupiće poznate soliste: Jadranku Jovanović, Fabia Armiliata, Kjaru Djudiće, Marka Kalajanovića, Marijanu Šovran, Lanu Asiju Dabović i Emiliju Minić, a prvi put na velikoj sceni, svojom kompozicijom će se predstaviti i dvanaestogodišnji Budvanin, jedan od najtalentovanijih mladih crnogorskih muzičara – Nemanja Radulović.

Izuzetno atraktivni koncerti obilježiće i noć 1. januara. Budvanske grupe “Refugee Jesus & Apostles” i “Izi Bejb & Jack Lupino” nastupaće od 20, odnosno od 21 sat, a nastup mlade pop senzacije Sare Jo očekuje publiku od 22 sata.

Koncert pjevačice prepoznate po specifičnom vokalu i stilu pjevanja, ali i jedinstvenoj energiji nezaboravnih nastupa – Senidah – počeće u 23 sata i trajaće sve do ponoći kada će na binu izaći Dino Merlin i učiniti svojim nastupom još jedno veče u Budvi nezaboravnim!

Čitaj još:   NISU ZA BRAK A NI ZA VEZE : Razvedeni, oženjeni, ogorčeni ili gej, muškaraci koji su i dalje sami... (foto)

Budvanski novogodišnji koncerti, ali i cjelokupna atmosfera u gradu koji, na današnji dan, već bilježi 12.000 registrovanih gostiju, više od dvije decenije su teme o kojima će se govoriti sve do novih druženja i slavlja!

izvor: kolektiv.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more