Crna Gora

MILOŠ NIKOLIĆ: Grupa zavjerenika koja služi Moskvi i Beogradu priznala da želi da uništi san o životu u EU

İmenovanjem Miodraga Lekića za neustavnog mandatara, pučistička parlamentarna većina napravila je još jedan korak ka međunarodnoj izolaciji Crne Gore i zaustavljanju evropskih integracija, ocijenio je poslanik portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

Uprkos jasnom i precizno saopštenom mišljenju Venecijanske komisije, brojnim nedvosmislenim upozorenjima s najviših adresa iz Brisela i Vašingtona, i apelima čitave međunarodne zajednice, pučisti su, ističe Nikolić, pod dirigentskom palicom Andrije Mandića, nastavili da razaraju ustavne temelje Crne Gore.

– Grupa zavjerenika protiv sopstvene države, zaokupljena služenjem prema Moskvi i Beogradu, formalno je priznala da želi da uništi san naših građana o životu u EU. Njihova očajnička kupovina vremena pred neminovne izbore put je koji vodi do potpune konfrontacije sa demokratskim svijetom – istakao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, “tijesna pučistička većina”, od samo jednog poslanika, dvije godine je razarala Crnu Goru, pokušavajući da joj oduzme državna svojstva, da je učini nefunkcionalnom, i da u finalu dokaže da nema kapacitete da bude suverena država.

– Epilog takvog minulog rada je i karikaturalna predstava u kojoj pučisti biraju neustavnog mandatara. Činjenica da neko, sa izvjesno dugim životnim iskustvom, bez obzira na sve motive, pristaje da bude neustavni mandatar i pion Andrije Mandića, zaista je poražavajuća za crnogorsku demokratiju – naglasio je Nikolić.

Kako je naglasio i ova predstava će imati svoj neslavan kraj, kao i sve dosadašnje predstave, čiji su glavni protagonisti ljudi koji, dodaje Nikolić, u kontinuitetu potkopavaju međunarodni kredibilitet sopstvene države.

– Biće to samo novi gubitak dragocjenog vremena i novo brukanje Crne Gore. Jedini izlaz iz dugotrajuće krize su vanredni parlamentarni izbori, uz prethodno uspostavljanje pune funkcionalnosti Ustavnog suda – zaključio je Nikolić.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

NEBOJŠA Redžić: Mozak pod mantijom… (foto)

Crna Gora je danas stado praznoglavog puka, skupina konzumenata praznovjerja popa Gojka, zatucana violentna gomila…

15 minuta ago

Dnevni horoskop za 6. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan u…

2 sata ago

ČETNIČKI VOJVODA KOGA JE SARAJEVO DOBRO ZAPAMTILO: Umro pop “Žućo” blagosiljao oružje i vojnike, na okupiranoj Grbavici… (foto, video)

Čarkić je tokom rata obavljao je niz uloga, među kojima i funkciju vojnog sveštenika agresorske…

4 sata ago

PRVI U HISTORIJI: Sadiq Khan osvojio treći mandat gradonačelnika Londona… (foto, video)

Laburist Sadiq Khan pobijedio je na izborima za gradonačelnika Londona, osvojivši historijski treći mandat, dok…

4 sata ago

AKO PLANIRATE LJETOVANJE U CRNOJ GORI: Spremite se na kazne i do 1.200 eura u kupališnim zonama… (foto)

Zabrana se ne odnose na kupališne zone, a za one koji ne budu poštovali ove…

4 sata ago

This website uses cookies.