IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Možda skupštinska većina CG promijeni datum Nove godine?

Ako dođe do promjene datuma Nove godine, što je potpuno legitimno i legalno, jer je to u nadležnosti skupštinske većine, onda bi bilo racionalno da se spoje Nova godina, Božić, preśednički i parlamentarni izbori i popis

Neka ti je srećna nastupajuća Nova godina, crnogorski narode. To je još jedino što je sa sigurnošću ustavno u našoj državi. A ne znači da se voljom njih 41 i to neće promijeniti. Pa nije Nova godina Sveto pismo.

Ako je promjena datuma volja naroda, onda će Nova godina biti onda kad oni reču. Na ljeto, ako treba. Kad otopli. Ima logike. Zbog ove je sve veće nezadovoljstvo naroda. Zasitilo se srpsko čovječanstvo. S razlogom, brate.

Ako dođe do promjene datuma Nove godine, što je potpuno legitimno i legalno, jer je to u nadležnosti skupštinske većine, onda bi bilo racionalno da se spoje Nova godina, Božić, preśednički i parlamentarni izbori i popis. U zapršku se obavezno doda i advent zvani Šavnik, uvođenje krsnih slava po opštinama, pa potom i u sistemu obrazovanja.

Finansiranje klerošovinističkog obrazovanja sa licencom ala Bratić, štetočinom sa portfeljom od miliona uvrstilo bi se u legalne tokove. Može se tu još mnogo toga udrobiti, poput Sky aplikacije u kojima stameno stoje imena i pseudonimi značajnih drugova aktuelne vlasti.

Sve bi to donesenim aktom aminovala nova preśednica države za tu oblast. I onu oko mandatara.

Na margini priprema za izmještanje novogodišnjeg datuma, po državnom protokolu valja čestitati nastupajuće praznike. Prvo popovima, mada oni imaju svoju, pa im ova Nova Godina ništa ne treba. Znači mimo njih foj sa obaveznom okićenom jelkom i uobičajeno lažljivim željama šalje se onima koji se smislit ne mogu.

To je diplomatija u okviru opšte sprdologije koju uspješno sprovodi aktuelna vlast. Pa onda redom. Od naročito istoka, sa srcem na ruci, do naročito zapada ali bez tog srca. Tako to rade obrazovani licemjeri. Da je delegirana budvanska svetosavka, posao bi bio najbolje moguće odrađen. Ali, mnogi misle da mogu bolje, pa im ga eto sad.

Blijedi đak blijedog pokvarenjaka iz suśedstva nije smogao snage da čestita zapadnim lažovima, kako ih nazva mentor s Andrićevog venca, dok mu je patrijarh Centralnog komiteta državne crkve ćutanjem aminovao.

Pokazujući gole mišiće u kojima su smješteni papreno plaćeni darovni migovi i raznovrsne ubice i haubice nabavljene od kojekuda, ovaj anahroni mistifikator, jedino je dosljedno sprovodio plan uništavanja Crne Gore, koristeći crnogorske izvorne kapacitete smještene u Demokratskom frontu, Demokratama, SNP- u i URI.

U ovoj potonjoj bogohulnoj, u  kojoj se povremeno zaplače osobena emotivka, budvanska svetosavka, čije nemirenje sa anticrnogorskim odlukama najbolje pokazuje vlastita suza rugalica. Ovaj karakterni stožer lične sramote na koju je naćerala sopstvena savjest, ne može prežalit bruku i sramotu kojom je izložena prilikom precizno odrađenog uništavanja vlastite države.

Čitaj još:   HARIS ODUŠEVIO HRVATSKU SVOJIM POŠTENJEM: Vratio izgubljeni novčanik pun novca i spasio ČOVJEKU LJETOVANJE... (foto)

Boli je i davanje crnogorskih svetinja i njene tradicije, istorije i kulture tuđinu. Sve je boli, jer zna da je grešna greška. Otud povremene suze kao izraz vlastitog bola što je takva kakva je.

Vala greota. Pa što je ona kriva što mora da čini nečasnosti, kad su je na to naćerali viši lični ciljevi?

Možda zasuzi kad vidi da je od nje pametnija i njena družbenica Danijela. Kako je samo dostojanstveno śeđela sa onom američkom Rajnke, dok joj je ova zborila da ne čini ono što je uru poslije učinjela. Ali Danijela nije bilo ko.

To je desna ruka izuzetnog intelektualca Jokovića koji je sav svoj potencijal uložio u formiranje visokokreativnih kadrova poput pomenute. Boli svetosavku što je njenom visokom podignutom rukom ona danas to što jeste i što krupno zafata. A njoj samo mrvice.

Sad je Danijela Milo umjesto Mila, po nekim pitanjima o kojima odlučuje 41 broj. To joj je utkalo snagu da Lekiću da mandat da bude ono što niti može niti zna. Osim što on to najbolje zna i čega će se trsiti kad nađe najbolje rješenje koje ga neće skroz degradirati kao lice od opšte političke sprdnje.

Jer Lekić je suprotnost antifašizmu, zbog čega je i dobio neophodno guranje DF- a. Takav ne može biti Evropejac, a njegova utakmica vijeka završiće sramotno, upravo onoliko koliko je i njegovo učešće u ovoj sramnoj izdajničkoj lakrdiji od 30. avgusta 2020. godine.

Da se pitam, a ne da mi se, ja bih Jokovića. Čovjek je genije. Danas je takav na tržištu živućih najskuplji. Svaki se cent uložen u njega višestruko isplati. I on će u Evropu. I niđe drugo. Pa i Rusija je dijelom u Evropi, a kad uzmu Ukrajinu, eto je i cijela tamo. Jer to su naša braća koja su nam toliko pomagala da nam je od toga zamalo više puta slom puka.

Joković bi bio odličan i sa ove poljoprivredne strane. Svjesni smo da nam prijeti glad, još od onda kad smo Srbima jeftino prodali našu skupu šenicu. Joković bi najbolje posija, pa ako rodi, a oće, jer će popovi umiješat svoje čari, biće za svakoga po pjat makar. Zato bi njega trebalo metnut, a ne onoga što se jedva vuče džadom. Još ima vremena ako se poita.

Čitaj još:   DANAS, TOPLO i SUNČANO onda PREOKRET: Nemojte JOŠ sklanjati KAPUTE i KIŠOBRANE...

No neće Amerikanci s njim. Tačno je da nije Front, ali nije baš ni da nije. Valja se śetiti da je to onaj koji se falio da je učinio da naše duhovno i matrijalno bogatstvo ode  u ruke tuđoj državi. Taj čin veleizdaje, za Jokovića je uspjeh vrijedan vijeka. Upravo zbog kontinuiteta u izdaji, vjeruje se da bi on bio najbolje rješenje za mandatara.

Lično bih svetosavku. Nema boljeg rješenja ni srbijanski suśed.

Ma dan pred veliki praznik nećemo se baviti kalkulacijama. Pogotovo što nijesmo sigurni hoće li ovaj datum ostati? Ustav ne smeta nikakvoj promjeni, konstatovali smo, a i sve da smeta, nemamo sudija Ustavnog suda.

Kako sad stvari stoje, vidimo da nam ništa ne trebaju. Ni sudije, ni tužioci.

Danijela će formirat komisiju, a ona će određivat ko je zašto kriv. Brat Abaz će hapsiti, ukoliko se na njegovo mjesto ne instalira kojim slučajem Medojević. Ako se to desi, a moglo bi jer bi on mogao glasove dobiti na drugi način, ne bi bilo čudno da brat Abaz pośeti svoga druga Rada u spuškoj apsani.

Da zajedno odgledaju onaj spot: Radeee, odakle ti gliser?

Zaboga, je li to onaj što jurca po Bojani?

Možda?

Ko će ga znat više?

Piše: Slavko Mandić

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more