IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: Sa Vučićem sam ISKREN, ali on ne upravlja Crnom Gorom…

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kaže da je njegov odnos sa Aleksandrom Vučićem korektan, ali da predsjednik Srbije ne upravlja Crnom Gorom.

On je u intervjuu Vijestima rekao i da neozbiljnim smatra ocjene, koje tumači kao napade, da predsjednik Srbije upravlja bilo čim u Crnoj Gori, naglašavajući da je njegov odnos sa Aleksandrom Vučićem, kao i sa drugim zvaničnicima u regionu, korektan i prijateljski.

“Da li se nama sviđa neka politička opcija u regionu, to nije naše pitanje i pitanje za naše građane. Mi imamo suverenu vlast, poštujemo druge, na isto takav način i to je to. Sva ta priča u vezi sa Vučićem je u kontekstu stvaranja nekog negativnog političkog narativa u odnosu na mene lično. Meni je drago da sa njim, sa premijerom Albanije, Kosova i sa predsjedavajućim Vijećem BiH imamo odnose koje bi trebalo da ima svaki premijer Crne Gore”, kazao je on.

Čitaj još:   ČEDO JOVANOVIĆ: „Nisu Hrvati u takvom položaju zbog Komšića, a Dodik je direktna mera bede u...“ (VIDEO)

Abazović je saopštio da želi da vidi više dokaza o navodnoj krivici Rada Miloševića za šverc cigareta, poručivši da mu je nelogično da taj funkcioner GP URA za manje od mjesec formira kriminalnu organizaciju sa ljudima koje je tek upoznao.

Međutim, dodao je, da ne amnestira nikoga i da će Milošević biti i stranački sankcionisan, ukoliko se utvrdi da je kriv za bilo kakve nezakonitosti.

“”Ne amnestiram nikoga, apsolutno,to je princip rada i mislim da ćemo na organima stranke morati da zauzmemo principijelan i jasan stav da je naš politički subjekati neprikosnoveni borac za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala”, naveo je Abazović.

izvor: vijesti.me

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more