IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pored pljevaljskog domaćinskog odnosa- Predsjednik Opštine Rajko Kovačević nije htio da primi delegaciju Vlade: Premijerov populizam neprihvatljiv… (foto, video)

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević, ističe da su i pored prepoznatljivog pljevaljskog domaćinskog odnosa prema gostima ovog puta, ipak, odlučili da premijeru otkažu gostoprimstvo, iako im je za razliku od prethodne dvije posjete sada najavio dolazak…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 05: 01- 2023, 15: 54… Pored pljevaljskog domaćinskog odnosa- Predsjednik Opštine Rajko Kovačević nije htio da primi delegaciju Vlade: Premijerov populizam neprihvatljiv… (foto, video)

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević nije danas htio da primi delegaciju Vlade, predvođenu kontroverznim premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

“Godinu potpuno ignorantskog odnosa prema našoj opštini, prema našim inicijativama i zahtjevima premijer Dritan Abazović i njegova vlada bi da marketinški “popeglaju” ovom posjetom i navodnom ogromnom zabrinutošću za zdravlje građana Pljevalja”, naveo je Kovačević.

Ističe da su i pored prepoznatljivog pljevaljskog domaćinskog odnosa prema gostima ovog puta, ipak, odlučili da premijeru otkažu gostoprimstvo, iako im je za razliku od prethodne dvije posjete sada najavio dolazak.

“Ovim gestom, pozerstvu i populizmu gospodina Abazovića, želimo jasno staviti do znanja da nam je takav pristup od strane najodgovornijeg organa izvršne vlasti neprihvatljiv. Namjeru da u svoje putujuće lutkarsko pozorište uvuče i lokalnu samoupravu u Pljevljima nijesmo dozvolili. Nismo željeli da učestvujemo u nadmetanju da se na ozbiljnom problemu pravi jeftina politička promocija”, saopštio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, do sada se svaka priča sa trenutnim premijerom završavala upravo time.

Čitaj još:   AMBASADORKA Srbije u LONDONU: Obrukala sebe i državu... (foto i video)

“Dakle, njegovom ličnom promocijom, a rezultati i konkretne aktivnosti su uvijek izostajale. Podsjetiću da je tako bilo od samog početka. Počev od pitanja saobraćajne blokade grada, preko gubitka donacije slovenačke Vlade od preko milion eura za sanaciju vodoizvorišta Breznica, jer Vlada Crne Gore nije ispoštovala svoje obaveze, pa do izgradnje nove bolnice koju danas treći put najavljuje. Posljednji put kad je najavljena njena gradnja jedina aktivnost koja je usledila nakon toga je bilo uklanjanje sredstava iz kapitalnog budžeta za taj projekat”, navodi Kovačević.

Predsjednik opštine Pljevlja ističe da svi oni projekti i aktivnosti koji su makar i minimalno zavisili od ove Vlade, a odnosili su se na opštinu Pljevlja, nijesu realizovani.

“Vremena za jalove priče stvarno više nemamo. Koristim priliku da pozovem sve one koji stvarno žele, imaju znanja i volje da zajednički radimo na rješavanju ekoloških problema grada. Vrata Opštine Pljevlja su za takve uvijek otvorena. Do tada, molim današnje posjetioce da ne siju dodatnu maglu u Pljevljima”, zaključio je Kovačević.

Na drugoj strani premijer Abazović nije htio da komentariše to što je Kovačević odbio da primi delagiju Vlade.

Na pitanje kako komentariše ove poteze Vlade, koji mnogi smatraju populističkim, Abazović ističe da nema problem sa tim.

“Nemam problem sa tim, ja sam došao da pomognem građanima Pljevalja. Neka ih smatraju populističkim, a sve što smo radili smo radili u korist građana. Građane nećemo ostaviti na cjedilu, ako neko ima bolju ideju, neka je kaže”, istakao je Abazović.

Čitaj još:   „VLADIMIR Putin ima plan za bjekstvo ako Rusija izgubi rat u UKRAJINI“: Koje su zemlje u opticaju? (foto)

BONUS VIDEO: Posjeta Abazovića opštoj bolnici Pljevlja 05 01 2023

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more