IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAŠKO Đuranović: Da, crnogorska državna sramota…

Te tri riječi otkrivaju suštinu besprizornog prikrivanja istine Vlade Crne Gore i njihovih izaslanika u Banjaluci…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10: 01- 2023, 11: 14… DRAŠKO Đuranović: Da, crnogorska državna sramota…

Da, crnogorska državna sramota: u te tri riječi sadržana je suština sramnog odlaska ministara Damjanovića i Kovača na slavlje Miloradu Dodiku i njegovima. Da, rušenje državne politike. Te tri riječi otkrivaju suštinu besprizornog prikrivanja istine Vlade Crne Gore i njihovih izaslanika u Banjaluci. Bezobzirna politika ili politika bez obraza. To je, nažalost, jedini opis rada Vlade Dritana Abazovića…

Slijede pitanja za milion dolara: što je odvratnije, nemoralnije i, suštinski, najviše anticrnogorsko?

Činjenica da su ministri finansija Aleksandar Damjanović i pravde Marko Kovač bili toliko besprizorni da prisustvuju u BiH neustavnoj ,,Akademiji obilježavanja 9. januara“, takozvanom ,,Danu Republike Srpske“, iako su znali da je to čin kojim kabadahija Milorad Dodik, godinama već, želi da u državni ram ovjekovječi politiku etničkog čišćenja ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića, oličenu u tvorevini koju zovu Republika Srpska?

I za to su crnogorski ministri čašćeni pozivnicom da sjede u prvom redu.

Prezirete li ono Kovačevo podmuklo priznanje da jeste bio u Banjaluci, i lično i kao ministar? Ili je za sramotu države to što mu– dok je jezdio o državnom trošku Bosnom, prolazeći putem koju desetinu kilometara od Srebrenice– ni dlaka na glavi nije ustreptala od nekog osjećanja stida što ide da slavi dan kada je počeo magnum krimen.

I nije mu se lice, ako već nema obraz, zacrvenilo čak ni kad je Mile Dodik najavljivao veliko ,,državno odlikovanje“ za Vladimira Putina, ruskog vožda koji satire i hoće da ,,denacifikuje“, u stvari da – istrijebi Ukrajince.

Ne, bila mu je, kako veli, čast što je tamo bio.

Ili vam je ogavnija ona beskrupulozna ministarska laž Aleksandra Damjanovića da je pohodio Banjaluku lično, a ne zvanično kao ministar, da je bio tek neki tamo dolaznik na svečanost, pojedinac kojem se, eto, prohtjelo malo da skokne do braće preko Drine i zapjeva koju sa Dodikovim junacima po kancelarijama, ćumezima, budžacima i kafanama.

Čitaj još:   DPS: Svaki MINISTAR koji danas IZBJEGNE GLASANJE O SANKCIJAMA, saučesnik je Krivokapića u sprovođenju proruske politike...

Baš tamo đe se i dan-danas osjeća zadah velikog zločina i nema ni zere stida nad sjenima žrtava.

Ili je, pak, u tom obilju nečastivih prizora najgora ona prljava rabota, zvanična izjava iz kabineta premijera Dritana Abazovića? Ono pilatovsko pranje ruku i iskaz da Vlada, zamislite pedanterije, zvanično nije razmatrala platformu za ,,predmetnu posjetu ministara“ Banjaluci za čuveni „Dan Republike Srpske“ i da ,,ministri nijesu bili delegirani od Vlade Crne Gore“.

Dvostruka zvanična laž. Odlazak za Banjaluku ministra pravde upriličen je – o trošku države Crne Gore. Kao što je i rezervisan odgovarajući hotel i ispostavljena faktura – koju plaća država Crna Gora.

A što se tiče platforme za ,,predmetnu posjetu“ kojom se udara u temelje susjedne države Bosne i Hercegovine, e to je pripremio još odavno – lično premijer Dritan Abazović. Još u Srebrenici.

– Genocid nije počinjen nad Bošnjacima nego nad ljudima i nisu ga počinile vojske nego politike. Politike zla, mržnje, smrti i prevara – mudrovao je 11. jula prošle godine u Potočarima Abazović, ponižavajući tako sve ubijene…

Baš zato što su bili Bošnjaci, ljudi ,,krive vjere“ na pogrešnom mjestu – baš tamo đe su Karadžić i Mladić obavljali krvavu misiju ,,humanog preseljenja ljudi“. Preselili su ih pod zemlju, zauvijek.

I onda Kovač i Damjanović proslavljaju dan kada je rođena ideja koja je svoj konačni izraz imala u najvećem zločinu u Evropi nakon Drugog svjetskog rata– genocidu u Srebrenici.

Zaboga, je li u ovom času nepristojno pitati: da li je potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović, predsjednik Bošnjačke stranke, još uporan u tome da mora opstati u takvoj Vladi, čekajući da se ,,realizuju velike investicije na sjeveru Crne Gore“?

Čitaj još:   SJENICA: RIJEKA GRABOVICA POTOPILA NA DESETINE OBJEKATA, JEDNA PORODICA EVAKUISANA...

Zaboravite na ona pitanja s početka. Zaboravite i ovo posljednje. Sve je ovđe jasno.

Crnogorska državna sramota. U te tri riječi sadržana je suština sramnog odlaska dvojice ministara na noge Miloradu Dodiku i njegovima.

Rušenje državne politike. Te tri riječi otkrivaju suštinu besprizornog prikrivanja istine Vlade Dritana Abazovića.

Bezobzirna politika ili politika bez obraza. To je, nažalost, jedini opis rada Vlade Dritana Abazovića.

I to više nije pitanje opstanka kabineta jednog premijera. Stvari su mnogo gore: potezima koje povlači Abazović i njegovi puleni-ministri, država Crna Gora se lomi, spoljne politike nema, ideja dobrosusjedstva se briše, a unutrašnja kohezija je izgubljena.

Jeste, postoji država Crna Gora, ali samo kao ljuštura. Ili ram za tuđu sliku.  (Autor:Draško Đuranović)

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more