IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA- Bivši glavni imam Islamske zajednice SAMIR Kadribašić, poručio MARKU Kovačeviću: Čoporativno- pećinska taktika ti neće proći… (foto, video)

SAMIR Kadribašić, nije “glup ni naivan Marko, ima svoj cilj koji je lako prepoznati”…

PLJEVLJA- PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 17: 01- 2023, 00: 24… PLJEVLJA- Bivši glavni imam Islamske zajednice SAMIR Kadribašić, poručio MARKU Kovačeviću: Čoporativno- pećinska taktika ti neće proći… (foto, video)

Bivši glavni imam Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić osvrnuo se na polemiku koja se povela putem društvenih mreža između predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića i reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića

SAMIR Kadribašić ocjenjuje da MARKO Kovačević ima cilj jer ako on “može uvrijediti i napasti reisa Fejzića onda može i njegov pristalica uvrijediti i napasti bilo kojeg muslimana u Crnoj Gori” Poručio je Kovačeviću da mu ta “čoporativno- pećinska taktika neće proći”.

“Evo dva dana ne mogu da se otmem utisku javne rasprave koju vodi predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatom ef. Fejzićem. Kakvo nepoštovanje, nekultura, bezobrazluk i bahatost od jednog mladog čovjeka u javnom prostoru”, kazao je Kadribašić.

Ističe da se ne može sjetiti da je iko “od bošnjačko- albanskih političara islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori imao ovakav vid rasprave sa nekim pravoslavnim velikodostojnikom”.

“Pokušavam da se sjetim da li je ranije ko od bošnjačko- albanskih političara islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori imao ovakav vid javne rasprave sa nekim pravoslavnim velikodostojnikom i ne mogu se sjetiti…

Čitaj još:   SRAMNA IZJAVA Ane Brnabić NA GODIŠNJICU GENOCIDA: "Nije nam mjesto u Srebrenici..."

Sve iz jednog razloga, jer nismo htjeli da uvrijedimo građane koji su pravoslavni vjernici. Ne shvata Marko da to nije rasprava sa Rifatom Fejzićem, nego sa reisom IZ u Crnoj Gori, sa Islamskom zajednicom u Cg, sa Mešihatom, sa Saborom, sa svim njenim uvaženim imamimi, mujezinima, mutevelijama, džematlijama, onima koji se u vjerskom smislu osjećaju kao muslimani i koji predstavljaju preko 20 odsto stanovništva Crne Gore”, istakao je bivši imam.

Ali, smatra SAMIR Kadribašić, nije “glup ni naivan Marko, ima svoj cilj koji je lako prepoznati”.

“Ako može uvrijediti i napasti reisa Rifata Fejzića onda može i njegov pristalica uvrijediti i napasti bilo kojeg muslimana u Crnoj Gori. Ovim činom mu Marko pokazuje pravac i smjer djelovanja. Ali Marko treba da zna, da reis Rifat Fejzić nije sam i da neće uspjeti da prepadne ni jednog muslimana i da mu ta čoporativno- pećinska taktika neće proći”, poručio je Samir Kadribašić.

Čitaj još:   Osman Džiho i ZAŠİVANJE USTA I OČIJU

On je preporučio predsjedniku Opštine Nikšić da pročita knjigu od Rusmira Mahmutćehajića- Andrićevstvo.

“Kad već pokušava da uvuče pisce u ovu priču, onda mu toplo preporučujem da u slobodno vrijeme pročita knjigu od Rusmira Mahmutćehajića- Andrićevstvo, a do tada nek se vrati Bajagi i Instruktorima možda nešto pametno i čuje s obzirom na to da je pjevao na antiratnim mitinzima protiv njegovog ideološkog mentora Miloševića”, zaključio je SAMIR Kadribašić.

IZVOR CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more