IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U HERCEG NOVOM: Sa šetališta dječaka talas povukao u more- U toku potraga…

Trinaestogodišnji Novljanin nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom, kod hotela Plaza, kada ga je talas odvukao u more, kazao je za CdM Žarko Lukšić, načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore. Potraga za dječakom je u toku.

“Usljed velikih talasa, tamo je vjetar bio skoro 100 km/h, talas je dkečaka povukao sa tog šetališta u more i on je nestao. Sinoć su lampama tražili, ali je to nemoguća misija zbog vremenskih uslova”, kazao je CdM-u Lukšić.

Službenici MUP-a, Uprave policije, vatrogasne službe i ronioci iz Bijele tragaju za dječakom.

“Mi idemo tamo sa specijalnim spasilačkim skuterom da se vrši pretaga tijela, vjerovatno je utopljenje. Tamo su veliki talasi, nepovoljni uslovi, ali tokom dana staje vjetar pa će biti bolja prilika za potragu, a mi ćemo naravno raditi sve dok ga ne nađemo”, istakao je Lukšić.

Čitaj još:   OGLASIO SE TRAMP: "Zašto sam otkazao, NAPAD NA IRAN..."

Danilo Mijajlović iz Regionalnog Ronilačkog centra Bijele kazao je CdM-u da su njihovi timovi angažovani sinoć od 23 časa.

“Uslovi za ronjenje su veoma loši, veliki talasi u priobalno dijelu otežavaju pretragu. Kako dan odmiče očekujemo da će se uslovi poboljšati, ali se večeras ponovo očekuje jako nevrijeme”, istakao je Mijajlović.

Kako su iz CB Herceg Novi kazali za RTHN, dijete je povukao morski talas u momentu kada je ono pokušalo da se fotografiše.

Podsjećamo, u cijeloj Crnoj Gori juče je na snazi bio crveni meteo alarm. Tokom dana su bile obilne količine kiše i jaki udari vjetra olujne jačine.

Direktorat za zaštitu i spašavanje pozvao je tada građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

Slađana Đukanović

izvor: cdm.me

HERCEG NOVI: Do sada najopsežnija akcija potrage za dječakom, učestvuje oko 100 spasilaca i 20 plovila… (foto, video)

U potrazi za 13- ogodišnjim N.V. iz Herceg Novog kojeg Read more

Čitaj još:   HERCEG NOVI: Nastavlja se potraga za dječakom- Nadu polažu u skenirajući sonar, angažovana sva državna i privatna plovila...
HERCEG NOVI: Sedmi dan, nastavlja se potraga za dječakom, u pomoć stigao helikopter iz Italije…

Ronilački tim, pripadnici Uprave pomorske uprave sigurnosti, vatrogasi, danas su Read more

Herceg Novi: POMAMLJIVANJE NARODA- ”Ko vas je terao da nam pomažete?”

Da li su i pregolemom, široko raširenih ruku dočekanom doseljenom Read more