IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRĐAN Vukadinović: Đukanović će sigurno biti kandidat DPS- a, jer ne smiju rizikovati…

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović prije dva dana je raspisala izbore za predsjednika, podsjetivši da Đukanoviću mandat ističe 20. maja, jer je tog datuma 2018. godine položio zakletvu a potom stupio na dužnost.

S druge strane, iako je pominjano spajanje predsjedničkih i parlamentarnih izbora, vanredne izbore više niko ni ne pominje, te se ne zna kada će biti održani.

Politički analitičar Srđan Vukadinović kazao je za “Dan” da će ovi izbori pokazati mnogo stvari.

„Pokazaće da li se pad DPS-a i dalje nastavlja, kao i hoće li se oni marginalizovati kao stranka, da li većina koja je vještački napravljena 2020. godine može da funkcioniše kao većina ili više nemaju snage ni volje da zajednički djeluju i da li “Evropa sad” postaje respektabilna politička snaga i hoće li njihov kandidat napraviti dobar rezultat ili je ono što se dogodilo na lokalnim izborima bio trenutni bljesak…

Sigurno je da će DPS imati svog kandiata, kao i “Evropa sad”, koji će najvjerovatnije ući u drugi krug“, istakao je Vukadinović.

Naš sagovornik je dodao da će se pokazati i hoće li DF biti značajan vinovnik, jer je problematično to što ih evropski partneri ne žele u vlasti. Dodaje i da “Evropa sad” treba sama da izađe na izbore.

Čitaj još:   SRĐAN Vukadinović: Problem PES- a je i to što NEMA VIŠE GLASANJA PROTIV MILA ĐUKANOVIĆA; Na izborima i do 15 odsto rasutih glasova... (foto)

„Postoji najava da će se praviti predizborna koalicija sa GP URA i Demokratama. Međutim, opet bi se došlo u probleme da se ne zna ko ima koliki koalicioni kapacitet. Funkcioneri “Evrope sad” su vidjeli da imaju veliko povjerenje, jer se ne bave revanšizmom, već životnim temama.

Demokrate i URA bi i te kako poremetili njihov izborni kapacitet, jer oni koji preferiraju da daju glasove “Evropi sad”, neće htjeti da daju glasove toj koaliciji, jer su razočarani Demokratama i GP URA. To bi zbog toga za njih bilo nepovoljno, te bi im nanijelo više štete, nego koristi. URA je isključivi krivac za trenutnu krizu. Takođe, čelnici Ure su opterećeni sumnjom za određena krivična djela“, poručio je Vukadinović.

Prema njegovom mišljenju, Đukanović će sigurno biti kandidat DPS-a, jer ne smiju rizikovati sa nekim drugim kandidatom.

„I ukoliko bi to bio neko čiste biografije, ko nije povezan sa kriminalom i korupcijom, veliki je rizik ići sa drugim kandidatom, jer bi tako dalje tonuli. Pitanje je da li bi prošao taj kandidat. On je još uvijek ličnost sa najvećom harizmom i kredibilitetom, jer u Crnoj Gori i dalje veću ulogu igra idolopoklonstvo prema nekome nego njegova djela ili nedjela.

Ljudi glasaju u Crnoj Gori za pojedinca, bez obzira kakve programe zastupa. DF najvjerovatnije neće izaći sa nekim od svojih lidera, već će naći nekog profesora ili slično, koji nema previše veze sa tom političkom grupacijom“, istakao je Vukadinović.

Čitaj još:   BRAVO ZMAJEVI: BiH ubjedljivom pobjedom protiv Mađarske otvorili Eurobasket... (foto, video)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more