IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRĐAN Vukadinović: MILOJKO Spajić će imati problema da formira Vladu, na sceni je politička igranka… (foto, video)

Za Gradsku RTV, ocijenio politički analitičar Srđan Vukadinović, koji dodaje da ga ne bi iznenadilo da Spajić, uz pristanak Zapada, u vladu uvede i partije bivšeg Demokratskog fronta.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 11. VIII. 2023… 19: 15… SRĐAN Vukadinović: MILOJKO Spajić će imati problema da formira Vladu, na sceni je politička igranka… (foto, video)

I nakon što je zvanično dobio mandat, lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić će imati problema da formira Vladu, jer u partijama dosadašnje vlasti važi princip da svako sa svakim može i niko ni sa kim ne može. 

I nakon dodjele mandata lideru PES-a Milojku Spajiću, na sceni je politička igranka, kaže Vukadinović i dodaje da partije koje su pobijedile na izborima 30. avgusta 2020. ne drže riječ.

“Oni su isti govorili da neće sa DPS-om ništa raditi, pa sa tim istim DPS-om srušiše 42. i 43.Vladu, sa DPS-om izglasaše trojicu sudija US. Tako da za te ljude koji su došli na tom talasu 2020. riječ postaje slabija strana”, kazao je Vukadinović.

Čitaj još:   SRĐAN Vukadinović: Đukanović će sigurno biti kandidat DPS- a, jer ne smiju rizikovati...

Vukadinovića ne bi iznenadilo ukoliko koalicija ZBCG, uz pristanak Zapada, dobije resore u Spajićevoj Vladi.

BONUS VIDEO: Milojko Spajić mandatar za sastav nove crnogorske vlade

“Vjerovatno ni Spajić ne bi tako naivno uletio da ima protivljenje Američke ambasade”, smatra Vukadinović.

Podsjeća da je, od partija manjebrojnih naroda, jedino HGI jasno saopštila da neće biti u vladi u kojoj bi bile partije bivšeg Demokratskog fronta.

“A ukoliko hoće Bošnjačka stranak i ove dvije albanske partije, onda neka vide oni da li će ulaziti sa onima koji na stadionu ‘Budućnosti’ skandiraju što skandiraju, sa onima koji u Budvi rade to što rade prema gospodji iz Katara, kada je polivaju pićem a ona nosi burku..,Neka vide da li sa njima imaju neki zajednički jezik”, poručuje Vukadinović.

Ako je tačno dva mjeseca od izbora trebalo predsjedniku Jakovu Milatoviću da odredi mandatara, nepoznanica je koliko će proći dok se ne formira Vlada, odnosno da li će Spajić to moći da uradi u zakonskom roku, zaključio je SRĐAN Vukadinović.

Čitaj još:   SRĐAN Vukadinović o DRITANOVOJ vladi: Ako "barmen" dobije mjesto u MUP- u, na rukovodećoj poziciji jasno je što ta Vlada može da radi... (foto)

izvor Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more