IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DO KRAJA NEDELJE: Snijeg i susnježica i temperature duboko ispod “0” stepeni C… (foto)

U srijedu se očekuje oblačno vrijeme, rijetko može padati veoma slab snijeg ili susnježica, najugu prije podne vedro, povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 24: 01- 2023, 08: 24… VRIJEME DO KRAJA NEDELJE: Snijeg i susnježica i temperature duboko ispod “0” stepeni C… (foto)

Do kraja nedelje se očekuje oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom i temperaturama koje će se spuštati i do minus sedam stepeni Celzijusa…

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni je registrovan slab snijeg ili susnježica. U nizinama pada i slaba kiša.

Jutros je najniža temperatura izmjerena na Bjelašnici i to minus pet, zatim u Livnu minus četiri, Drvaru, Sarajevu i Širokom Brijegu nula, Bihaću, Bugojnu, Ivan Sedlu, Prijedoru i Sanskom Mostu jedan, Banja Luci, Stocu, Tuzli i Zenici dva, Bijeljini, Doboju i Gradačcu tri, Trebinju pet, Mostaru šest i Neumu sedam stepeni Celzijusa.

“Danas pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. U nizinama će padati i kiša. U večernjim satima u Hercegovini razvedravanje. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje od sedam do deset stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U srijedu se u Bosni očekuje oblačno vrijeme, rijetko može padati veoma slab snijeg ili susnježica. U većem dijelu Hercegovine prije podne vedro. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine.

Čitaj još:   ŠOK I URNEBES: Pobjeda objavila srpski pasoš MILOJKA Spajića... (foto, video)

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, na jugu do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu od osam do 12 stepeni.

Oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom očekuje se u BiH i u četvrtak. Na jugu zemlje slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus jedan i tri, na jugu od šest do deset stepeni.

U petak se, prema prognozi FHMZ- a BiH, očekuje oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje slaba kiša u jutarnjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i minus jedan, na jugu zemlje od dva do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri i jedan, na jugu zemlje od pet do osam stepeni.

Prvog dana vikenda, u BiH se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva, na jugu zemlje od jedan do četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri i dva, na jugu zemlje od pet do devet stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   BOSFORSKI Katmer, slatka poslastica sa kajmakom i pistaćijama (recept)...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more