Crna Hronika

CRNOGORAC UHAPŠEN U CENTRU ZAGREBA: Draško je na Interpolovoj potjernici, upali mu u stan… (foto, video)

Draško Vuković bio je svjedok pokajnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe optuženih za šverc 5.7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Uhapšeni su u velikoj akciji kodnog imena Balkanski ratnik…

ZAGREB: Regija, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 30: 01- 2023, 20: 24… CRNOGORAC UHAPŠEN U CENTRU ZAGREBA: Draško je na Interpolovoj potjernici, upali mu u stan… (foto, video)

U subotu u prijepodnevnim satima su policijski službenici Odjela za potrage Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke na području centra Zagreba u iznajmljenom stanu pronašli te uhapsili državljanina Crne Gore starosti 46 godina, objavila je policija.

  • Naime, policijski službenici su temeljem ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u Centru nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Argentine zbog kaznenog djela ‘Pokušaj krijumčarenja opojnih droga’.

Dolaskom na adresu 46- godišnjaka su uhapsili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. januara 2023. godine, odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka”, objavila je policija.

Uhapšeni, kako se saznaje, Draško Vuković, bivši saradnik crnogorskog narkobosa Darka Šarića. Priveden je na osnovi Interpolove potjernice iz 2009. godine, a tereti ga se za dilanje skoro 500 kilograma kokaina.

Draško Vuković bio je svjedok pokajnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5.7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Uhapšeni su u velikoj akciji kodnog imena Balkanski ratnik.

Svjedočio je o tome kako su švercali velike količine kokaina, da je surađivao s Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i Šarićem, iako je ranije dao iskaz u kojem je tvrdio da Šarić bio neprikosnoveni vođa.

  • Drogu smo ubacivali na gumene čamce, a s čamaca je izbacivali negdje između Urugvaja i Argentine, a onda ubacivali u kontejnere i ukrcavali na prekooceanske brodove– rekao je Vuković na suđenju.

Vuković je sredinom februara 2007. godine uhapšen u Kopenhagenu s 38 kilograma kokaina vrijednog nekoliko miliona eura, zajedno s još dvojicom državljana Srbije, a svi su kod sebe imali hrvatske pasoše. 

Krajem marta 2007. godine uspio je pobjeći danskoj policiji tokom prebacivanja u zatvor, a u uličnoj borbi u centru Kopenhagena ranjeno je 11 policajaca.

Vuković je pobjegao u sačekuši automobila u kojem je bio, a akciju su navodno organizirali njegovi suradnici iz narkokartela koji su napravili zasjedu policijskog vozila. Danski mediji tada su pisali da je ovo oslobađanje bilo “najbrutalnije i najprofesionalnije u danskoj historiji”.

BONUS VIDEO: Vuković dobio status svedoka saradnika…

izvor Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

HAOS Hrvatski branitelji zabranili Bajagi da održi koncert…

Na ovogodišnjim "Danima piva" u Karlovcu trebalo je da nastupi Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

admin

Recent Posts

Klanjana dženaza bh. heroini HALIDI Bojadži: Pripadnici AGRESORIH snaga, GRANATOM ubili joj dvojicu MALOLJETNIH SINOVA… (foto, video)

Klanjana je dženaza bh. heroini Halidi Bojadži, koja je preminula prije nekoliko dana u 73.…

30 minuta ago

TRAGEDIJA KOJA JE RASTUŽILA BOSNU I HERCEGOVINU: Dječak krenuo na utakmicu, poginuo u saobraćajnoj nesreći… (foto)

U derventskom naselju Živinice jutros je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula…

39 minuta ago

Mandatar MILOŠ Vučević tri sata obrazlagao ekspoze, poručio poslaniku Jovanoviću: Da danas imamo, izlaz na more lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali Crnu Goru… (foto, video)

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj…

5 sati ago

DANILO Marunović: IDEJA SE NE MOŽE UHAPSITI! (foto)

Ne želim više nijednom da čujem "analizu" kako se ova zemlja uvijek iz pepela rađala,…

6 sati ago

NIKOLA Đurašković: MILOŠE Vučeviću, želja će te biti! (foto)

Đurašković je komentarisao izjavu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića u kojoj je pomenuo…

6 sati ago

ADNAN Čirgić: Reakreditacija FCJK izuzetno važna, GORAN Danilović nije uspio da dovrši što je započela VESNA Bratić… (foto)

Nakon dobijene reakreditacije, ne očekujemo da će se za to vrijeme pritisci na FCJK obustaviti,…

6 sati ago

This website uses cookies.