IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNIMAK IZ TURSKE: Kako se priprema pomoć za gradove pogođene razornim zemljotresom… (foto, video)

Nakon ogromne tragedije koja je zadesila narod Turske, serije zemljotresa u kojima su stradale hiljade ljudi, brojne organizacije se pripremaju za slanje pomoći ovoj državi.

IZMIR- KARSIYAKA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 07: 02-2023, 00: 04… SNIMAK IZ TURSKE: Kako se priprema pomoć za gradove pogođene razornim zemljotresom… (foto, video)

Odmah nakon ove strašne nesreće iz brojnih gradova Turske organizirano se pakira i šalje pomoć u najteže zemljotresom pogođene gradove.

Hayat.ba objavljuje snimke akcije iz Izmira i to iz Sportske dvorane Muharrem Candas i sportske dvorane Mustafa Kemal Atatürk u općini Karsiyaka.

Angažirane su sve službe, organizacije ali i civilno stanovništvo.

PROGLAŠENA SEDMODNEVNA NACIONALNA ŽALOST

Zbog razornih zemljotresa u južnim provincijama Republike Turkiye, u kojima su poginule stotine ljudi, u toj zemlji proglašena je sedmodnevna nacionalna žalost, potvrdio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolija.

  • Zbog zemljotresa u Turkiye je proglašena nacionalna žalost u trajanju od sedam dana – naveo je Erdogan te dodao da će “turska zastava biti spuštena na pola koplja u svim našim predstavništvima u zemlji i inostranstvu sve do zalaska sunca u nedjelju, 12. februara”.
Čitaj još:   SKANDAL NEOFAŠISTA: Traže prenamjenu Partizanskog groblja u Mostaru i vraćanje Katoličkoj crkvi... (foto)

Najmanje 1.651 osoba je poginula, a 11.119 povrijeđeno u zemljotresima u Turkiye, potvrdio je danas turski ministar zdravstva Fahrettin Koca.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turkiye. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, takođe u Kahramanmarasu.

Bonus video: PRIPREMA POMOĆI ZA GRADOVE POGOĐENE ZEMLJOTRESOM U TURSKOJ

izvor HAYAT.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more