IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Uhapšen vođa gruzijske MAFIJE- Utočište našao u CRNOJ GORI: Odbijale ga Ukrajina, Turska… (foto, video)

Vođa gruzijske mafije koji je uhapšen od strane albanske policije, u čemu je pomogla crnogorska policija, neko vrijeme boravio je na području Crne Gore, o čemu su izvještavali gruzijski mediji. On važi za osobu koja iza sebe ima veliku kriminalnu organizaciju koja je djelovala na međunarodnom nivou.

On je ranije hapšen, ali ga je Gruzija, rođena zemlja, kao i Ukrajina, Bjelorusija i Turska odbijale prihvatiti…Međutim, nakon toga, Crna Gora postaje njegov “dom” . Naša država jedina tada nije uvela zabranu ulaska za vođu gruzijske mafije, pisali su gruzijski mediji.

Tokom 2021. godine Mindija biva uhapšen na aerodromu u Odesi. Prije odlaska proveo je tri dana u dvorani međunarodnih letova, gdje je pokušao ući u Ukrajinu. 

Mindia Goradze doletio je iz Bjelorusije u Ukrajinu, ali tada je problem nastao na licu mjesta, jer nije mogao proći graničnu kontrolu. Prema podacima Službe bezbjednosti Ukrajine, Mindiji Goradze takođe je zabranjen ulazak u Ukrajinu. Radi razjašnjenja situacije na mjesto događaja pozvani su službenici DOZOR-a posebnog odsjeka Državne granične službe Ukrajine.

Ali Mindia Goradze nije deportovan u Bjelorusiju. Pilot bjeloruskog aviona odbio ga je primiti. Razlog je bio nedostatak pasoša i povratne karte. Ukrajinska i bjeloruska strana su pregovarale kada se Gorazde povrijedio i ruke su mu bile posječene, nakon čega ga je Bjelorusija konačno odbila primiti. Kako su ranije pisali mediji, ta tri dana pokušava je sve samo da dođe do Ukrajine.

Čitaj još:   SRBIJA KRIJE NAJVEĆE KRIMINALCE: "Tužilaštvo ne otvara istragu kako je Savčić pobjegao, a stigao je i slučaj ..." (foto i video)

Nakon što se povrijedio, morali su ga odvesti u bolnicu. To je značilo da Lavasoglua treba pustiti na teritorij Ukrajine, što je pravni sukob. 

Situacija je bila mrtva, Goradzeovi advokati takođe su pokušali “osloboditi” klijenta, ali kada je shvatio da ne može ostati u Ukrajini, organizovan mu je čarter let.

Pojavio se novi problem: zemlje su odbile prihvatiti avion u kojem je sjedio opasni kriminalac. Jedino ga je Crna Gora pristala primiti.Tokom posljednjih 10 godina, on je nekoliko puta deportovan iz Ukrajine u Tursku i Gruziju.

Podjsećanja radi, službe Fast Albanije, na osnovu obavještajnih informacija, kao i kao rezultat razmjene informacija sa kolegama Fast Montenegro, locirali su u Tirani, građanina koji je veoma tražen na međunarodnom nivou. 

-Albanija je uspješno razvila i finalizirala šifrovanu policijsku operaciju „Kriesori“, u okviru koje je uhvaćen i privremeno uhapšen gruzijski državljanin Mindia Lavasogli, star 42 godine, sa ciljem izručenja Gruziji- saopštila je policija Albanije.

izvor: standard.me

NEZASLUŽENI PORAZ “SOKOLA” Crne Gore: Srbija golovima Vlahovića slavila pod Goricom… (foto, video)

Po prikazanom zaslužili minimum remi, izabranici Miodraga Radulovića posustali su Read more

Čitaj još:   ISTANBUL: ERDOGAN ZADAO MAJSTORSKI UDARAC, nije cilj samo S- 400, nego nešto mnogo važnije i veće... (video)