IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DUŠA MALENA: Izvadio bebu iz ruševina, počela da sisa njegov prst! POGLEDAJTE potresni VIDEO

Dva velika zemljotresa sa žarištem u Kahramanmarašu, koja su potresla Tursku, zaustavila su život u 10 provincija i okruga. Poslije zemljotresa, 112 timova se utrkuju sa vremenom kako bi povrijeđene iz ruševina prevezli u bolnice.

ANTAKIYA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedelja, 13: 02-2023, 00: 24… DUŠA MALENA: Izvadio bebu iz ruševina, počela da sisa njegov prst! POGLEDAJTE potresni VIDEO

Burak Ozarslan, jedan od bolničara koji je odmarao u kolima hitne pomoći, pa otrčao do ruševina nakon dojave, rekao je da ne može da zaboravi bebu koja je pronađena u šutu poslije 107 sati u Antakiji.

On je naveo da je u trenutku kada je vidio kako beba sisa njegov prst kada ju je pomazio zaboravio svoj umor.

BONUS VIDEO: Binlerce Canı Kurtaran 112 Ekipleri anlatıyor: Enkazdan Çıkan Bebek Parmağımı Emdi…

Nakon zemljotresa, timovi za potragu i spasavanje i medicinski radnici požurili su ka ruševinama, a hiljade povrijeđenih prevezli u najbliže bolnice. Ljekari i bolničari koji rade u 112 ambulanti pridruženih Ministarstvu zdravlja i privatnim bolnicama pod koordinacijom Organizacije za humanitarnu pomoć tokom zemljotresa spavaju u kolima hitne pomoći i trče ka ruševinama čim dobiju nove dojave.

Čitaj još:   DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA : Ovo su SAFET i ELEZA, žrtve ljubomornog ljubavnika...

Trudeći se da na njih ne utiče temperatura vazduha koja noću pada na minus 4 stepena, ljekari i njihovi bolničari spavaju na sjedištu u kolima hitne pomoći.

Navodeći da su u Antakiju došli sa 6 vozila hitne pomoći, dr. Baris Cem Ozkan je rekao da su neki od njih služili u improvizovanim bolnicama, dok su drugi stalno na ruševinama.

  • Spasili smo i izvukli više od 60 povrijeđenih ljudi iz ruševina. To je čak i dobra stvar, niko nije poginuo na putu. Veoma teški pacijenti su transportovani u bliže bolnice helikopterom, a lakši pacijenti su do bolnica transportovani kolima hitne pomoći. Umorili smo se, zapravo. Ali kada vidite uzbuđenje u očima osobe koja izlazi iz ruševina, to ne može ništa da zamijeni – naveo je doktor.

Video pogledajte OVDJE.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more