IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POLICIJA RS- a GA IDENTIFIKOVALA: Muškarac iz Srbije putem Facebooka prijetio klanjem muslimanske djece… (foto)

Policijski službenici su nakon preduzetih mjera i radnji utvrdili da je riječ o C. M., državljaninu Republike Srbije, te o profilu koji je naknadno i izbrisan, saopćio je MUP RS- a…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 13: 02-2023, 15: 24… POLICIJA GA IDENTIFIKOVALA: Muškarac iz Srbije putem Facebooka prijetio klanjem muslimanske djece… (foto)

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a idenfitikovali su osobu koja je u prethodnom periodu sa Facebook profila “Četnički pokret Republika Srpska” dijelila fotografije sa uvredljivim tekstualnim sadržajem.Policijski službenici su nakon preduzetih mjera i radnji utvrdili da je riječ o C. M., državljaninu Republike Srbije, te o profilu koji je naknadno i izbrisan, saopćio je MUP RS- a.

Nakon kompletiranja predmeta, policijski službenici će dostaviti Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci na dalje postupanje, dodaje se u saopćenju.

Čitaj još:   Volodimir ZELENSKI: Ruski planovi ne uspijevaju, pravimo spore, ali sigurne korake naprijed... (foto, video)

Na profilu otvorenom na Facebooku “Četnički pokret Republika Srpska” C. M. je, dakle, objavljivao fotografije na kojima je stariji čovjek u četničkoj uniformi koji poziva na ubijanje i klanje, te poručuje kako je “ubijao i klao za slobodu srpskog naroda i za republiku srpsku”, te poziva “Oj braćo moja hoćemo li piti turske krvi”.

Fotografija i poruka da bi “klao muslimansku djecu” obrisana je sa ovog profila, a ostale su i dalje bile objavljene javno, dok su na nekima od njih i djeca za koju piše da su navodno njegovi unuci i unuke.

izvor (SB)

Milo ĐUKANOVIĆ UOČI PREDSJEDNIČKIH IZBORA: “Ulog je država, Biramo između EU i nacionalističkih iluzija ‘srpskog i ruskog sveta’!” (foto, video)

"Biramo između nastavka evropskog puta Crne Gore i pokušaja da Read more

Čitaj još:   MOSTAR Izetbegović "Čović me zove na sastanak sad kad se uplašio Komšića"!
U ponoć počinje izborna tišina… (foto)

Agencija za elektronske medije (AEM) podsjeća sve elektronske medije koji Read more