IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prva evropska zemlja koja je saopštila da će uhapsiti BENJAMINA Netanijahua, ukoliko (MKS) raspiše potjernicu za njim… (foto, video)

Norveška je prva evropska zemlja koja je saopštila da će uhapsiti izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, ukoliko Međunarodni krivični sud (MKS) raspiše potjernicu za njim…

OSLO: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 22, 05. 2024… 08: 12… Prva evropska zemlja koja je saopštila da će uhapsiti BENJAMINA Netanijahua, ukoliko (MKS) raspiše potjernicu za njim… (foto, video)

Tužilac MKS zatražio je u ponedeljak od suda da izda naloge za hapšenje Netanijahua i izraelskog ministra odbrane Joava Galant…

Međunarodni krivični sud (MKS) zatražio je danas izdavanje naloga za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua zbog ratnih zločina, preneo je Rojters.

Norveški ministar spoljnih poslova Espen Bart Ejde rekao je da će Norveška morati da uhapsi Netanijahua ako bude raspisana potjernica, prenio je Tanjug izvještaj Al Džazire.

Ejde je rekao za norvešku TV 2 da je Norveška, na osnovu međunarodnog prava, obavezna da uhapsi Netanijahua i lidere Hamasa i da to važi za sve zemlje u Evropi, osim Turske.

Tužilac MKS zatražio je u ponedjeljak od suda da izda naloge za hapšenje Netanijahua i izraelskog ministra odbrane Joava Galanta, kao i trojice zvaničnika palestinske militantne grupe Hamas.

Norveški ministar spoljnih poslova Espen Bart Ejde rekao je da će Norveška morati da uhapsi Netanjahua ako bude raspisana poternica, prenela je Al Džazira.

Čitaj još:   VIC DANA: Mujo nazvao zemljaka u Beograd da mu ispriča vic o Srbima, a onda– krene urnebes… (foto)

Ejde je rekao za norvešku TV 2 da je Norveška, na osnovu međunarodnog prava, obavezna da uhapsi Netanijahua i lidere Hamasa i da to važi za sve zemlje u Evropi, osim Turske.

Tužilac MKS zatražio je u ponedeljak od suda da izda naloge za hapšenje Netanjahua i izraelskog ministra odbrane Joava Galanta, kao i trojice zvaničnika palestinske militantne grupe Hamas.

Sud je zatražio i hapšenja trojice visokih lidera Hamasa, zbog ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti, u napadu na kibuce. Benjamin Netanjahu je reagovao ocenivši da je takva odluka suda apsurdna, te da je ceo Izrael na meti. Oglasio se i Hamas i poručio da se odlukom MKS-a “žrtva izjednačava sa dželatom”.

BONUS VIDEO: EU leaders divided on ICC arrest warrant bid for Netanyahu | DW News

Predsednik SAD smatra da je zahtev tužioca MKS-a za izdavanje naloga za hapšenje izraelskih lidera ”nečuven”, te da se ne slažu s poređenjem Izraela i Hamasa.

Istovremeno, izraelska vojska nastavlja vojnu akciju širom Pojasa Gaze. U Rafi, Džabaliji i Beit Lahiju, poginulo je na desetine Palestinaca.

Izraelski ministar odbrane Galant je u razgovoru sa američkim savetnikom Džejkom Salivenom, najavio širu vojnu akciju u Rafi.

Broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze od 7. oktobra porastao je na 35.562, povređeno je  79.652, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Gaze….

Čitaj još:   ONO O ČEMU SE MAŠTA: Otapa 10kg za samo 10 dana- Liposukcijaka ishrana... (foto i video)

Bonus video: Izraelske snage ubile najmanje sedam Palestinaca u Jeninu

izvor iBalkan.net/ agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more