IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRALJEVI DALI Englezima dva gola fore: Real od 0: 2 do 5: 2- Vinisijus i Benzema razbili Liverpul! (foto, video)

Najtrofejniji evropski fudbalski klub u prvom meču osmine finala nije imao milosti prema prošlogodišnjem finalisti– 2: 5, dok je lider Serije A, takođe na strani, demonstrirao moć protiv osvajača poslednje Lige Evrope – 0: 2…

LIVERPOL: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 22: 02-2023, 00: 24… KRALJEVI DALI Englezima dva gola fore: Real od 0: 2 do 5: 2- Vinisijus i Benzema razbili Liverpul! (foto, video)

Na „Enfildu“ nijedna ekipa nije čekala pravi trenutak da spusti gard, meč je odmah dobio na ubrzanju. Prije svega na radost domaćih navijača, jer se Liverpul okomio na šesnaesterac osvajača 14 evropskih titula.

Vlasniku šest takvih pehara toliko se žurilo da povede, da je već u 4. minutu naplatio maksimalno ofanzivan pristup. Mohamed Salah je sjajno proigrao Darvina Nunjeza, a Urugvajac petom prevario Tibu Kurtou.

Samo 600 sekundi kasnije Crveni su bacili publiku u delirijum. Opet je Egipćanin bio mirođija u čorbi, s tim što je Salah ovog puta lagano iskoristio neverovatno „dodavanje“ iskusnog Belgijanca među stativama.

Naravno, Real ne bi bio Real da je podigao zastavu i pustio domaćina da trese mrežu kada god mu se prohte. Usledio je žestok odgovor španskog kolosa engleskom fudbalskom divu, pa je razlika otišla u vjetar.

Međutim, nije dugo taj rezultat bio na snazi, pošto je Real uspeo da se vrati u 21. minutu. Dobio je tada Vinisijus Žunior loptu na malom prostoru, uspio je da se izbori za prostor i uputi udarac. To je uradio na fenomenalan način za svoj tim, pogodivši “malu mrežu” Alisona, pa je tako smanjio na 2: 1.

Čitaj još:   EVO GRMI, SIJEVA, OLUJA SE SPREMA: Upozorenje na kišu sa grmljavinom, večeras moguć snijeg... (foto)

To je bio i rezultat najboljeg poluvremena ove sezone u Ligi šampiona, međutim u nastavku se rezultat poslije samo dva minuta promijenio. Jer, defanzivac Reala Eder Militao je u 47. minutu najbolje reagovao poslije slobodnog udarca Luke Modrića, pa je donio preokret kraljevskom klubu- 2: 3.

Nije Real stajao, pa je u 55. minutu došao do novog gola za 2 :4! Krenuli su izabranici Jirgena Klopa u napad, dok su “kraljevi” pokušali da koriste šanse. I jednu takvu su uspjeli da pretvore u gol, budući da je Karim Benzema šutirao, imao je i sreće, pa je lopta na putu do mreže zakačila Džoa Gomeza i prevarila Alisona.

Benzema scores the fifth goal after a great skill 💪#HalaMadrid
pic.twitter.com/RmKbxY0Vhg— 🆉🅸🆉🅾🆄 (@zi_46) February 21, 2023

Kao da je taj gol potpuno razoružao Liverpul, koji je u nastavku meča primio još jedan gol. Ponovo je u glavnoj ulozi bio Karim Benzema, koji u 67. minutu vodi kraljevski klub na nevjerovatnih 2: 5!

Kako je samo tada francuski napadač završio akciju, budući da je obišao Alisona, a onda pored trojice defanzivaca engleskog velikana zatresao mrežu.

Do kraja je Liverpul pokušao da ublaži poraz i tako koliko- toliko poveća šanse u dvomeču, međutim rezultat se do kraja nije menjao, Real je ubjedljivo slavio, pa je napravio džinovski korak ka četvrtfinalu.

Čitaj još:   DPS Nikšić: Kovačevićevo poslovično “uskoro” alibi za neznanje i nerad...

LIVERPUL- REAL MADRID 2: 5 (2: 2)

Stadion: “Enfild”. Strelci: Nunjez u 4. i Salah u 14. minutu za Liverpul, a Vinisijus u 21. i 36, Militao u 47. i Benzema u 55. i 67. minutu za Real Madrid. Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija). Žuti kartoni: Eliot (Liverpul), Vinisijus (Real Madrid).

LIVERPUL: Alison- Aleksander- Arnold, Gomez (od 73. Matip), Van Dajk, Robertson- Fabinjo, Henderson (od 73. Milner), Bajčetić (od 85. Eliot)- Salah, Nunjez (od 64. Žota), Gakpo (od 64. Firmino).

REAL MADRID: Kurtoa- Karvahal, Militao, Ridiger, Alaba (od 27. Načo)- Kamavinga, Valverde, Modrić (od 87. Kros)- Rodrigo (od 81. Sebaljos), Vinisijus, Benzema (od 87. Asensio).

BONUS VIDEO: Jurgen Klopp's reaction to his Liverpool side losing 5- 2 at home to Real Madrid

izvor iBalkan.net/ agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more