IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Zirojević: Izvjesna POBJEDA Đukanovića u drugom krugu…

Pokazalo se da aktuelni predsjednik države Milo Đukanović ima najveće šanse da pobijedi u drugom krugu, jer je to neko kome ne fali ni znanja ni iskustva, poručio je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV.

Govoreći o podršci influenseru za predsjedničke izbore, Zirojević kaže da potpisi podrške nekome ko nema nikakvog državničkog iskustva – govori o raspoloženju, odnosno razočarenju građana u političare. Ističe da je politička scena u Crnoj Gori srozana.

– Ako 10.000 građana podrži potpisom kandidata koji je u ovoj oblasti amater, govori o tome da se Crna Gora nalazi u velikom problemu i da mi koji se bavimo politikom moramo i te kako da se zapitamo šta građanke i građane navodi da daju potpis takvom kandidatu – pojašnjava Zirojević.

Očekuje mirnu izbornu kampanju i da će predsjednički kandidat kojeg će SD podržati – Milo Đukanović, pobijediti, ako ne u prvom, onda u drugom krugu.

– Dvije i po godine živimo veoma tešku političku realnost. Nalazimo se u političkom haosu i ne smijemo dozvoliti da institucija Predsjednika bude zloupotrijebljena na način na koji se zloupotrebljavaju svi drugi državni resursi od 30. avgusta do danas – ocjenjuje Zirojević.

Socijaldemokrate su se, naglašava, vodile interesom države i stoga odlučile da pruže podršku Đukanoviću.

– Protekle dvije i po godine dijaspora je na udaru zbog toga što se onima koji od tada vladaju ne sviđa ono što govore i rade. Njegovanje dobrih odnosa sa dijasporom je od izuzetne važnosti za državu i po zakonu imaju jednako pravo da izađu na izbore i izaberu onog kandidata za kojeg misle da je najbolji – navodi Zirojević.

Čitaj još:   Miodrag Živković: Ako...

Podsjeća na pokušaje da se dijaspori oduzimaju lična dokumenta, ali i pokreću postupci da im se oduzme državljanstvo.

– Dolazak crnogorske dijapsore jedan je od najvećih strahova onih koji vladaju od 30. avgusta 2020 – dodaje Zirojević.

On kaže da očekuje da danas budu izabrane sudije Ustavnog suda i stavljena tačka na jedno od pitanja koje je blokiralo evropske integracije Crne Gore.

– Predsjednica Skupštine Danijela Đurović nije kadra da pokriva ni tu poziciju, tako da bi bila opšta katastrofa kada bi ta osoba preuzela ingerencije predsjednika države. Mislim da je to nešto što ne smijemo dopustiti i da predsjednik mora biti neko koga su građani neposredno izabrali – poručuje Zirojević.

Ne očekuje da će 44. Vlada sa, kako kaže, neustavnim mandataromMiodragom Lekićembiti formirana.

– Očekujem da će se, nakon izbora Đukanovića za predsjednika, Skupština raspustiti ili će joj biti skraćen mandat i da nas onda u relativno kratkom roku očekuju vanredni parlamentarni izbori na kojima će Crna Gora dobiti novu, stabilnu, evropsku i evroatlantsku parlamentarnu većinu i Vladu zasnovanu na tim vrijednostima – navodi Zirojević.

Čitaj još:   ISTANBUL: Privremeno se zatvaraju kafići i noćni klubovi... (foto)

Ističe da je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović pokazao da je sve osim prozapadno orijentisan političar.

– On radi samo za interese Beograda i Moskve, a protivno interesima Crne Gore – tvrdi Zirojević.

izvor: gradskiportal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more