IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDRAG Bošković: JAKOV Milatović rezervni igrač Vučića… (foto, video)

Vjerujemo da je predsjednički kandidat i aktuelni predsjednik države Milo Đukanović čovjek sa najjačim političkim autoritetom, jedini koji zrači ozbiljnošću i svim onim što je potrebno za jednog državnika, kazao je poslanik DPS- a Predrag Bošković u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV. Dodao je da je Đukanoviću konkurencija toliko loša da računaju na pobjedu u prvom krugu.

Predsjednički izbori će, kaže, odlučiti da li će Crna Gora ostati “zaglavljena u rupi” koju su iskopali pobjednici izbora 30. avgusta 2020.

Bošković je naveo da Đukanović danas kreće u izbornu kampanju sa promocijom u Petnjici, Beranama i Rožajama.

Kada je riječ o kandidaturi Jakova Milatovića, Bošković kaže da je Milatović rezervni igrač u partiji šaha koju igra predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Nesporna je njegova bliskost sa Demokratskim frontom, zbog toga je zajedno sa njima srušio (MilojkaSpajića i onemogućio ga u njegovoj predsjedničkoj kandidaturi”, tvrdi Bošković.

Kada je riječ o pobjednicima izbora 30. avgusta 2020, Bošković kaže da su oni u protekle dvije i po godine pokazali da je kod njih sve moguće, dodajući da su zarad zadržavanja fotelja spremni na sve.

“To su pokazali i prošle godine kada su gazili Ustav i usvajali neustavne zakone. Kada Ustavni sud počne da funkcioniše, (MiodragLekić neće biti mandatar, s obzirom da će zakon koji je usvojen u decembru biti poništen, a samim tim i njegovo ‘mandatarisanje’ će biti zapisano kao najveća sprdnja na političkoj sceni Crne Gore u njenoj istoriji”, ocijenio je Bošković.

Osvrnuo se na dojavu o bombi tokom sjednice podgoričkog odbora DPS-a, ocjenjujući da su “oni koji to rade ogrezli u kriminalu, pokušavajući da zaplaše građane”.

Čitaj još:   SJENICA: Otvorene 46. po redu, Sandžačke igre...

“Reakcija svih prisutnih dovoljno govori koliko su u tome uspjeli. Uspjeli su samo da nas ujedine i podignu našu energiju”, poručuje Bošković.

Za dvije i po godine, kaže, u potpunosti je uništen kompletan zdravstveni sistem.

“Neznanje ili loša namjera prema zdravstvenom sistemu Crne Gore će tek doći na naplatu”, dodaje Bošković.

Prema njegovim riječima, derogiranje zdravstvenog sistema će dovesti do toga da će doći do potpune blokade i da će se preći na privatno zdravstveno osiguranje.

“Sve ono što rade aktuelni uzurpatori vlasti u Crnoj Gori, dovoljno govori o njihovoj bahatosti, nesposobnosti i neznavenosti”, kaže Bošković, dodajući da se nada da će istina napokon izaći na vidjelo.

“Politika Evrope sad i ovo što rade iz aktuelne parlamentarne većine je velika prevara koja je trebalo da zamaže oči običnim građanima, a ispod toga se radi ogroman posao koji će nanijeti veliku štetu Crnoj Gori”, navodi Bošković.

Govoreći o deblokadi Ustavnog suda, Bošković kaže da se nada da će, rješavanjem predmeta koji su bili na čekanju, građani moći da ostvare svoja prava.

“Nevjerovatno je da smo došli u situaciju da u građanskoj državi, kakva je Crna Gora, parlamentarna većina želi da pravi nacionalne podjele i stvori novu Bosnu i Hercegovinu na Balkanu i time duži vremenski period blokira funckionisanje države”, ističe Bošković.

Podsjeća na ranija upozorenja da je glavni cilj da se Crna Gora predstavi kao nesposobna građanska država i da se taj model građanske države uništi, kako bi se Balkan što više dijelio po nacionalnom osnovu i udaljio od Evropske unije.

Čitaj još:   MOSTAR: Skokom bez aplauza, 25 godina od rušenja Starog mosta... (video)

“U Vladi ne postoji nikakva sinergija, već svako radi u cilju zadovoljavanja ličnih interesa”, zaključuje Bošković.

izvor: gradski.me

PREDRAG Bošković: DPS će ponovo inicirati skraćenje mandata Skupštini… (foto, video)

Demokratska partija socijalista (DPS) podnijeće novu inicijativu za skraćenje mandata Read more