IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ministar odbrane Hrvatske MARIO Banožić u Ankari: TRAŽI MILOSTINJU ZA ČOVIĆA- “Nadamo se razumjevanju položaja Hrvata u BiH”… (foto)

“Hrvatska se nada dodatnom razumijevanju Turske za položaj Hrvata u BiH”, rekao je ministar odbrane Republike Hrvatske Mario Banožić nakon sastanka s turskim kolegom Hulusijem Akarom u Ankari…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 03: 03-2023, 00: 14… Ministar odbrane Hrvatske MARIO Banožić u Ankari: TRAŽI MILOSTINJU ZA ČOVIĆA- “Nadamo se razumjevanju položaja Hrvata u BiH”… (foto)

Mario Banožić nakon sastanka s turskim kolegom Hulusijem Akarom u Ankari. je turskom ministru nacionalne odbrane rekao da će Hrvatska nastaviti “aktivno i ustrajno” podržavati euroatlantski put zemalja u svom okruženju_

“Globalna sigurnosna situacija sve nas poziva na budnost i oprez i na području jugoistočne Evrope. Posebno smo zadovoljni nedavnim pozitivnim političkim pomacima u Bosni i Hercegovini te se nadamo dodatnom razumijevanju za položaj Hrvata u BiH”, rekao je.

Tursku je 6. februara pogodio razoran potres i odnio više od 45.000 života. Hrvatska je Turskoj poslala tim za potragu i spašavanje zarobljenih u ruševinama, a Banožić je rekao da Zagreb stoji na raspolaganju za daljnju pomoć.

Čitaj još:   NEUM Poslednje informacije: Probosanske stranke ODBILE elektorski model, uporno INSISTIRAJU NA... (foto, video)

“Iz vlastitog iskustva, Hrvatska zna kako je Turska jedna od vodećih zemalja u pružanju međunarodne humanitarne pomoći i među prvima se odaziva u kriznim situacijama. Još jednom upućujem zahvalu Turskoj na pruženoj pomoći nakon potresa u Republici Hrvatskoj”, rekao je Banožić.

Ministar obrane Mario Banožić upisao se u srijedu 8. veljače 2023. u knjigu žalosti koja je otvorenu u Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu povodom razornih potresa koji su prije dva dana pogodili Tursku | Foto: MORH/ J. Kopi

izvor (SB)

Milo ĐUKANOVIĆ UOČI PREDSJEDNIČKIH IZBORA: “Ulog je država, Biramo između EU i nacionalističkih iluzija ‘srpskog i ruskog sveta’!” (foto, video)

"Biramo između nastavka evropskog puta Crne Gore i pokušaja da Read more

Čitaj još:   TUGA DANISA TANOVIĆA: Minuti kao sati, ORHAN JE IZMEĐU JAVE I SNA... (foto)