IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FADIL IZ SJENICE GODINAMA PRATI I BILJEŽI KAKVO JE TAMO VRIJEME: Uporedio bilješke i ostao u čudu! Zbilo se što nikad nije bilo… (foto, video)

Zima na izmaku u Sjenici bila je najtoplija u poslednjih nekoliko decenija otkako se obavljaju mjerenja, a imala je i rekordno mali broj ledenih dana bez ekstremno niskih temperatura, rekao je danas rukovodilac Meteorološke stanice u Sjenici Fadil Mahmutović…

SJENICA: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 13: 03-2023, 19: 24… FADIL IZ SJENICE GODINAMA PRATI I BILJEŽI KAKVO JE TAMO VRIJEME: Uporedio bilješke i ostao u čudu! Zbilo se što nikad nije bilo… (foto, video)

Fadil Mahmutović je za radio Sto plus rekao da je u poslednja tri mjeseca srednja temperatura vazduha u Sjenici iznosila 1,7 stepeni C, što je za čak četiri stepena više od prosjeka.

“Otkako radimo merenja period zime bio je najtopliji. Do sada nije bilo ni ekstremno niskih temperatura, osim nekoliko dana u februaru kada je izmjerena temperatura od- 20 stepeni. Ove godine imali smo čak tri puta manje dana sa snježnim pokrivačem, svega 52 u poslednja tri mkeseca dok je prosjek 165 dana godišnje”, rekao je Mahmutović.

Čitaj još:   Dr. IVAN Vuković: Partije aktuelne većine dokazale da su puki izvršioci političkih naloga nekadašnjeg DF- a... (foto)

Dodaje da je toplija meteorološka zima zabilježena jedino 2013/ 2014, kada su januar i februar bili topliji nego ove godine ali je decembar bio izuzetno hladan, tako da je u prosjeku ova zima ipak toplija za 1,5 stepeni C.

Ove zime zabiležena je i duplo veća količina padavina od prosječnih vrijednosti, a prema podacima koje je od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda ovo je bila i osma najvlažnija zima u Sjenici od 1925. godine.

BONUS VIDEO: Građani Sjenici o zimi

Kurir.rs/Beta

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more