IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽAN DAN U SARAJEVU: Na AHIRET preselio SAFET ALJOVIĆ, vlasnik ĆEVABDŽINICE ”ZMAJ”- poznato vrijeme DŽENAZE… (foto)

Safet Aljović preminuo je 12. marta u 54. godini života, a prema pisanju medija mjesecima ranije dijagnosticirana mu je teška bolest.

Vlasnik kultne sarajevske ćevabdžinice ostat će upamćen po posebnom pripremanju omiljenog bh. specijaliteta zbog čega su mnogi po ćevape odlazili upravu Zmaj.

Dženaza Safetu Aljoviću će se obaviti u srijedu 15. marta u 15 sati na Gradskom groblju Vlakovo.

Ovu informaciju potvrdili su prijatelji preminulog Aljovića. Kako su rekli, Aljoviću je prije šest mjeseci dijagnosticirana teška bolest.

Sarajevski imam Muhamed ef. Velić emotivno se oprostio od vlasnika poznate sarajevske ćevabdžinice zmaj Safeta Aljovića.

Podsjećamo Aljović je danas preminuo na KCUS- u nakon što se šest mjeseci borio sa teškom bolešću. Velić je kako kaže rastužila i zatekla ova vijest.

  • Zaista je to bio veliki čovjek, velikog srca. Našoj džamiji i džematu mnogo je pomagao, a posebno u posljednja dva mjeseca dosta je toga uvakufio, našoj Zajednici, a povrh svega mnogo je sirotinje pomagao i onih koji su mu se obratili za pomoć. Radi se o armiji ljudi u potrebi. U posljednje vrijeme su ga bolest i kemoterapije dobro izmučile i oslabile, bio je baš slab, vidljivo slab, klanjao je na mojoj stolici iza minbera. Stalno mi je govorio da sve što treba za džamiju, on je tu. Do posljednjeg nefesa. Sve sam se nadao da će liječenje dati efekta i da će ubrzo krenuti oporavak, ali Allahov je emer bio drukčiji– navodi.
Čitaj još:   DOKTOR UBIO, ISJEKAO I SKUHAO DJEVOJKU: Poludio kad je shvatio jednu stvar ZA VRIJEME SEKSA...

Prisjeća se razgovora sa rahmetli Safetom, kazavši kako je volio da mu priča o hadisu koji govori o Božijim kušnjama.

  • Volio je da mu pričam hadis u kojem se kaže kako uzvišeni Allah, kada hoće insana da iskuša bolešću, pošalje mu četiri meleka, jedan mu uzme apetit, drugi nur sa lica, treći snagu, a četvrti uzme njegove grijehe. Govorio bi da je baš tako osjećao kao u hadisu. A onda, kada Allah odluči da mu vrati zdravlje, naredi onim melecima da mu vrate apetit, nur i snagu, samo meleku s grijesima ništa ne naređuje, već mu kaže da njegove grijehe, nakon mučenja s bolešću, odnese i baci u more, što on i uradi. Kada bi to naš dobri Safet slušao, plakao bi kao dijete. I ja s njim. Njegova posljednja poruka, koju mi je poslao prije nekoliko dana, glasila je: “Hvala moj brate… Selam i volim te kao brata.”  Rahmetli Safet je bio vlasnik čuvene ćevabdžinice “Zmaj”. Ali, zapravo, on je bio naš dobri zmaj (od Bosne).

Allah mu lijepi džennet podario, a svima nama sabri džemil– poručio je.

Ćevabdžinica “Zmaj”, čiji je Aljević bio vlasnik, jedna je od najpoznatijih sarajevskih ćevabdžinica i jedna je od omiljenih lokacija za sve one koje vole ovaj bosanski specijalitet.

Čitaj još:   VAŽNO JE ZNATI, DA VREBA VELIKA, OPASNOST PO ZDRAVLJE: Nikada, ali baš nikada nemojte prati veš na 30 ili 40 stepeni...

Izvor: iBalkan.net

KAKO ĆETE SE RIJEŠITI ZATVORA: OVIH šest namirnica mogu da pomognu, imate ih u kući… (foto, video)

Redovna upotreba ovih namirnica dovešće do lakšeg pražnjenja crijeva... SARAJEVO: Read more