IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDSJEDNIK OPŠTINE Tuzi: Budućnost se nije izvinila, Dečić pobijedio u bici čojstva, časti i dostojanstva… (foto i video)

Predsjednik FK „Budućnost“ Veselin Mijač nije našao za shodno da reaguje i izvini se zauvredljivo skndiranje navijačke grupe Varvari tokom sinoćnje utakmice sa FK Dečićem u finalu Kupa Crne Gore…

TUZI: Crna Gora, Crna Hronika, Sport, vijesti… ponedeljak, 31.05. 2021…19. 19…PREDSJEDNIK OPŠTINE Tuzi: Budućnost se nije izvinila, Dečić pobijedio u bici čojstva, časti i dostojanstva… (foto i video)

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj konstatuje da ni glavni arbitar i delegat susreta nijesu ni na trenutak prekinuli utakmicu tokom „kanonade šovinističkih uvreda na nacionalnoj osnovi“, napominjući da su uslovi za to postojali.

Samo podsjećanja radi, tokom polufinalne utakmice sa FK „Iskra“, delegat, po nalogu komesara Mićunovića, prekinuo je susret na 10 minuta zbog toga što su na tribinama bile prisutne 4 osobe više nego što je to bilo dozvoljeno. Ovo sve govori. Sudija Mileta Šćepanović tema je koja zaslužuje poseban osvrt i naš je stari dužnik. Ali, ko se zadnji smije, najslađe se smije – istakao je Đeljošaj.

On se obratio Dečiću, ističući da je sa stadiona izašao ponosan, uzdignuta čela, sa cijelim stručnim štabom, sa igračima i navijačima Kluba.

Dragi naši fudbaleri, niste osvojili Kup Crne Gore, ali činjenica da ste stigli do finala– a u finalima igraju samo najbolji– uz iste dosegnute kvalifikacije na evropskoj fudbalskoj sceni i pojedinačni uspjesi Kristijana Vulaja i Adriana Rudoviqa, momaka koji su sada dio „A“ reprezentacije Crne Gore, te Xhonatana Dreshaja i Danila Pešukića, članova mlade fudbalske reprezentacije, čine da budemo neizmjerno ponosni prikazanim igrama našeg Kluba.Pred vama je sada dug put, imate još mnogo toga da uradite, čekaju vas nove pobjede koje treba izvojevati– kazao je Đeljošaj.

On je zahvalion navijačima FK „Dečić“, koji su, kako je rekao, pokazali kako se na civilizovan, dostojanstven i kulturan način pruža podrška svom Klubu.

Čitaj još:   Otkriven identitet pijanog vozača, nema njemačko državljanstvo, vozio pijan, bez dozvole, tuđi automobil

Naročito se zahvaljujem što niste reagovali na fašističke provokacije i uvrede protiv Albanaca tokom finalne utakmice – naglasio je Đeljošaj.

Poštuje, ističe, izvinjenja koja su uputili gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, i kapiten FK „Budućnost“ Petar Grbić.

Jako nam je žao što predsjednik FK „Budućnost“, Mijač, nije našao za shodno da reaguje, da se izvini za ono što su priredili njihovi navijači. Takođe, ni FK „Budućnost“, na čijem se domaćem stadionu odigrala ova utakmica, a koja nosi epitet „najljepše klupske utakmice sezone“, nije se javno oglasio ili uputio izvinjenje povodom fašističkog skandiranja njihovih zvaničnih navijača – naveo je predsjednik Opštine Tuzi.

On je svim igračima i stručnom štabu FK „Budućnost“, kapitenu Grbiću, kao i sugrađaninu iz Opštine Tuzi koji brani boje FK „Budućnost“, Bogdanu Miliću, uputio čestitke za pobjedu i osvajanje trofeja i duple krune.

U našem Klubu igraju Albanci, Crnogorci, Bošnjaci, Srbi… i veoma smo ponosni na sve igrače i stručni štab. Ne pravimo bilo kakve razlike, promovišemo sport i naročito ključnu poruku UEFA protiv rasizma i nacionalističkih uvreda tokom sportskih događaja. Vulaj, Dreshaj, Pepiću, Mulaliću, Markoviću, Peshukiću, Rudoviq, Nikoliću, Željkoviću … vi ste ponos našeg Kluba, a vaša imena će zlatnim slovima biti urezana u našoj Opštini– poručio je Đeljošaj.

On je naglasio da je stručni štab, sa igračima i navijačima Kluba, pokazao kako se na civilizovan način „moramo oduprijeti fašizmu kojem smo bili izloženi.“

Čitaj još:   DANAS JE SVE DOŠLO NA SVOJE, DA NE KAŽEM NA MOJE: Svi su u ČUDU zbog ovih riječi DRITANA Abazovića!

Srce mi je veliko kao Dečić! Pobijedili smo u onoj bici u kojoj su prvo Malesija i čojstvo oduvijek pobjeđivali, u bici čojstva, časti, dostojanstva i civilizovanosti. Bravo, momci! Hvala vam na svim lijepim emocijama koje ste nam podarili– istakao je Đeljošaj.

izvor Portal Luca.me