IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Husein uhvatio ženu u prevari, ubio nju i ljubavnika pa pokušao da pobjegne iz SAD u BIH… (foto)

Prevaru je otkrio postavljanjem kamera u porodičnu kuću i pratio sva dešavanja dok je bio odsutan. Na ovaj način je otkrio ljubavnu vezu svoje žene…

HYUSTON: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, subota, 18: 03-2023, 00: 24… OSUĐEN NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Husein uhvatio ženu u prevari, ubio nju i ljubavnika pa pokušao da pobjegne iz SAD u BIH… (foto)

Husein Suljanović, stanovnik Sjedinjenih Američkih Država poreklom iz Bosne i Hercegovine, osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva supruge Adrijane Perez i njenog ljubavnika Omara Santamarije Ruiza.

Dvostruko ubistvo Suljanović je izvršio u oktobru 2018. godine u Hjustonu, gde je imao porodičnu kuću. Američki mediji prenose da je Suljanović bio vozač kamiona.

Prevaru je otkrio postavljanjem kamera u porodičnu kuću i pratio sva dešavanja dok je bio odsutan. Na ovaj način je otkrio ljubavnu vezu svoje žene.

Ubio je svoju ženu i ljubavnika u njihovoj spavaćoj sobi. Nakon što su čuli pucnjeve, probudila su se Suljanovićeva djeca.

Suljanović je nagovorio najstarijeg sina da tijela prenese u Luizijanu. Tijelo supruge i majke bačeno je u šumu, dok je tijelo ljubavnika bačeno u rijeku, nedaleko od Baton Ruža.

Njegov sin je priznao krivicu i prošle godine je osuđen na pet godina zatvora.

Čitaj još:   DETALJI horora kod Sarajeva: Poginule majka, beba i nana... (foto)

Nakon ubistva, Husein Suljanović se sa djecom preselio u Meksiko Siti, gdje je ostao sve dok nije čuo da je optužen za ubistvo supruge i njenog ljubavnika.

Tada je Husein Suljanović pokušao da pobjegne u Bosnu i Hercegovinu, ali je uhvaćen u Londonu i izručen SAD.

– Ovaj čovjek je ubio dvije osobe, među kojima i majku njegove djece. Husein je pokušao da pobjegne iz zemlje i tako izbjegne odgovornost- rekao je javni tužilac.

– Svi znamo da nasilje u porodici može da eskalira u ubistvo i zato je važno da se u ovakvim slučajevima dostigne pravda za žrtve- dodala je ona.

Nakon osmodnevnog suđenja, Husein Suljanović je proglašen krivim za teško ubistvo i automatski je osuđen na doživotni zatvor.

(Kurir.rs/Informer)

Čitaj još:   NAJAVA UŽASA- ALEKSANDAR VUČIĆ ŠALJE PORUKE: "Nema sumnje da će puška da opali" (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more