IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dragan Bursać nakon napada na LGBT aktiviste, oglasila se i policija: “BANJA LUKA ŽIVI SVOJ JAD, ČEMER I BIJEDU”… (foto, video)

“Jednoj oštećenoj osobi je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjaluci zbog tjelesnih povreda”, naveli su.

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 19: 03-2023, 00: 24… Dragan Bursać nakon napada na LGBT aktiviste, oglasila se i policija: “BANJA LUKA ŽIVI SVOJ JAD, ČEMER I BIJEDU”… (foto, video)

Ilustracija: SB (Foto: Screenshot/Buka portal)Foto: Buka

Jednoj osobi večeras je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjoj Luci zbog povreda koje je zadobila kada je, kako je prijavljeno policiji, više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred prostorija nevladine organizacije u ulici Krfska u tom gradu.

Iz Policijske uprave Banja Luka saopšteno je da policijski službenici te uprave preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela nasilničko ponašanje i otkrivanja izvršilaca.

U saopštenju se navodi da je nadležnoj policijskoj stanici oko 18.45 časova prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizacije u ulici Krfska na način da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred tih prostorija.

“Jednoj oštećenoj osobi je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjaluci zbog tjelesnih povreda koje je zadobilo, dok su ostali okupljeni građani uz pratnju policijskih službenika pristupili u prostorije Policijske uprave Banja Luka, radi lične bezbjednosti i saslušanja u svojstvu oštećenih osoba”, ističe se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog Banjaluka koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nasilničko ponašanje.

Čitaj još:   Akcija ljekara širom Srbije: OTKRIVENO NA HILJADE OZBILJNO BOLESNIH...

U međuvremenu se o ovom događaju oglasio se Dragan Bursać koji je poručio:

“Bestijalno nasilje koje se večeras desilo u Banjaluci kada su neofašisti napali aktiviste i novinare, podsjetiću vas, uslijedilo je nakon što su Milorad Dodik i Draško Stanivuković zajednički izvršili pritisak na MUP da se okupljanje LGBTQ aktivista zabrani Tako je jedna manjina targetirana i stvorena je atmosfera javnog linča.

Apelujem i molim predstavnike međunarodne zajednice, stranih ambasada, ureda OHR-a, kao i najviše domaće političke lidere da HITNO reaguju i spriječe dalje divljanje i novu spiralu nasilja.

Ako ne možete biti slobodan novinar, slobodan aktivista, slobodan NVO djelatnik, slobodan intelektualac, slobodan čovjek, šta možete???

Banjaluka je odavno zarobljen i otet grad, grad u kome je prije tačno pet godina ubijen David Dragičević, za čije ubistvo NIKO nije odgovarao. Banjaluka živi svoj jad, čemer i bijedu.

Čitaj još:   Snimljen trenutak udara grom na aerodromu u DUBROVNIKU: Avioni nisu mogli da slete zbog nevremena... (foto, video)

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more