IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HEROJI DANA Aldin i Almir: Poznato stanje male bebe koju su izvukli iz ledene Morače… (foto, video)

Maleni borac boravio je u hladnoj reci sve dok ga nisu spasili radnici Gradskog preduzeća “Zelenilo” Aldin Ibrahimović, Špejtim Demaj i Almir Mujak…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 21: 03-2023, 00: 24… HEROJI DANA Aldin i Almir: Poznato stanje male bebe koju su izvukli iz ledene Morače… (foto, video)

Žena sa unukom skočila u Moraču, bebu spasili švedski parlamentarac i radnici komunalnog preduzeća… Prethodno je 62- dvogodišnja žena s djetetom u naručju skočila u rijeku…

Danas oko 11.20 sati policija je izvukla iz Morače tijelo ženske osobe koja je prethodno primećena sa bebom ispod mosta Blaža Jovanovića u centru Podgorice

Beba koja je danas spasena iz Morače stabilnog je zdravstvenog stanja, ali rizik od komplikacija uvijek postoji, jer je u pitanju djete koje nema ni dva mjeseca, saopštio je za portal rtcg dežurni ljekar iz Odeljenja intezivne nege Instituta za bolesti djece.

Maleni borac boravio je u hladnoj rijeci sve dok ga nisu spasili radnici Gradskog preduzeća “Zelenilo” Aldin Ibrahimović, Špejtim Demaj i Almir Mujak. “Oživio” ga je švedski poslanik Adnan Dibrani, koji je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope, koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Abazovićev rad u Krivokapićevoj vladi bio NEOZBILJAN...

Ljekar je rekao da djete trenutno ima “uredan obrazac disanja, bez povreda torakalnih i abdominalnih organa”.

“Djete je u riziku od aspiracionih komplikacija i infekcije. Prati se u jedinici intezivnog liječenja i svaka prognoza je ozbiljna, ako uzmemo u obzir da djete ima dva mjeseca”, kazao je ljekar.

Naveo je da i pored spleta nesrećnih okolnosti koje su malenu bebu danas zadesile, desili su se i dobri momenti. Jedan je taj da su ga radnici preduzeća “Zelenilo” ubrzo uočili i izvukli iz vode, a drugi taj da prethiodnih dana nije bilo kiše, pa rijeka nije nabujala.

Djete je ubrzo nakon što su ga uzeli iz vode prevezeno u Urgentni centar, a nešto kasnije izvučeno je i tijelo njegove babe.

Iz “Zelenila” su iskazali poštovanje i zahvalnost zaposlenima na herojskom činu koji su napravili spasivši bebi život iz rijeke.

Čitaj još:   DAVOR Đenero: Hrvatska neće zagovarati integraciju Crne Gore s administracijom koja ima „popravni iz ruskog”, dominacija DF je potpuna... (foto)

BONUS VIDEO: Morača & Podgorica HEROJI DANA Aldin i Almir

izvor (SD)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more