IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLATAN Ibrahimović u svom stilu: Ja sam prošlost, sadašnjost i budućnost… (foto, video)

Zlatan Ibrahimović (42) vratio se u reprezentaciju Švedske, nakon što je dobio poziv selektora Janea Andersena za kvalifikacione mečeve za EURO 2024. sa Belgijom i Azerbejdžanom…

MILANO: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 21: 03-2023, 00: 14… ZLATAN Ibrahimović u svom stilu: Ja sam prošlost, sadašnjost i budućnost… (foto, video)

ZLATAN Ibrahimović i u 42. godini života u svom stilu: “Ja sam prošlost, sadašnjost, ali i budućnost Švedske”

Zlatan Ibrahimović (42), Napadač Milana bio je van terena 14 mjeseci, a nedavno se vratio i postigao gol sa bijele tačke u porazu od Udineze.

Tim pogotkom Ibra je postao najstartiji strijelac u istoriji Serije A.

Sada ga očekuje novi izazov sa selekcijom “tri krune”.

“Imao sam čast biti kapetan svoje momčadi i nisam dobio utakmicu, tako da je ishod mogao biti bolji da sam dobio utakmicu, ali nisam”, rekao je, ali je pokazao da mu je drago ponovno igrati nogomet na najvišoj razini.

“To mi je važno, jer nisam ovdje u dobrotvorne svrhe. Ovdje sam da igram svoju igru, da pružam i donosim rezultate svojim nastupom. Nadam se da ću to moći nastaviti činiti, ali u isto vrijeme osjećam zdrav”, rekao je Ibra.

STOCKHOLM Švedska je dočekala povratak 42- godišnjeg Zlatana Ibrahimovića nakon ozljede koljena u utorak uoči uvodne utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a Ibra se, pomalo bezobrazno, proglasio prošlošću, sadašnjošću i budućnošću švedske reprezentacije.

Čitaj još:   Popovi Crkve Srbije pokušali izazvati incident na Cetinju a danas Kovačević prijeti: Ako ih nadležni ne otkriju uradićemo to sami...

Upitan namjerava li nastaviti igrati i na EURU u Njemačkoj iduće godine, Ibra je dao jezičav odgovor koji podsjeća na njegove puno mlađe dane.

“Ako se osjećam dobro i ako me selektor odabere, pomoći ću njemu, ekipi i zemlji da daju sve od sebe. Stoga mislim da u mojim godinama ne možete razmišljati o budućnosti, mislite o sadašnjosti – čak i ako sam ja prošlost, sadašnjost i budućnost”, kazao je Ibra u svom stilu i dodao:

“Nisam ovdje iz dobrotvornih svrha. Ovdje sam da igram svoju igru i donesem svojim nastupima rezultate. I nadam se da ću i dalje moći to da radim”, kazao je Zlatan.

Napadač, koji je najbolji strijelac Švedske sa 62 gola u 121 utakmici, ali bez međunarodnog gola od studenog 2015., otkrio je da je bio podvrgnut trima operacijama koljena u posljednjih 14 mjeseci.

“Uglavnom, koljeno mi je bilo otečeno osam, devet mjeseci, ali onda se odjednom prije mjesec dana nešto dogodilo i od onda je sve postalo pozitivno i od toga sam dobio energiju”, objasnio je na konferenciji za medije.

“Odatle smo mogli raditi sve više i više, tako da sam, nakon što sam osam mjeseci stajao mirno, odjednom mogao normalno da se krećem, a onda sam iz normalnog kretanja pokušao igrati igru, i postalo je dobro, a zatim sam je pojačao.”

Čitaj još:   NAPUŠTA LOS ANGELES, ZLATAN ŠOKIRAO ODLUKOM: Ibrahimović otkrio u koji klub prelazi da završi karijeru...

BONUS VIDEO: Zlatan Ibrahimovic After 40 Years In The Future (2022)

IZVOR iBalkan.net/ NL.hrt

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more