IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DUŠAN Jakšić: Šanse se smanjuju svakome koga podržava Šešelj, pa i JAKOVU Milatoviću koga vojvoda srčano brani… (foto)

Izborne šanse se smanjuju svakome koga podržava Šešelj, pa i Milatoviću koga vojvoda tako srčano brani, navodi u razgovoru za portal Dnevno spoljnopolitički komentator Boško Jakšić, komentarišući izjavu srpskog političara i predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koji je podržao Milatovića u trci za predsjednika.

Jakšić u razgovoru za portal Dnevno kaže da je podrška Šešelja Milatoviću dosta konfuzna situacija.

“Šešelj je svojevremeno podržao predsedničku kandidaturu Iva Josipovića u Hrvatskoj zato što je Ivin otac, partizan, ubijao ustaše u Širokom Brijegu. Josipović je poslije izgubio izbore a Šešelj se hvalio da je znao da će se to desiti kad ga on podrži pa je zato to i uradio. Izborne šanse se smanjuju svakome koga podržava Šešelj, pa i Milatoviću koga vojvoda tako srčano brani”, kazao je Jakšić.

Prema njegovim riječima, “intervencija” Šešelja je u interesu Đukanovića.

“U Beogradu se govorilo da su se Vučić i Đukanović dogovorili da Mandić uđe u drugi krug u kome bi izgubio. Kako se sada Milatovićeve šanse za pobjedu procjenjuju kao bolje nego Đukanovićeve, uslijedila je intervencija Šešelja – na strani Mila. Milatović bi morao da se prisjeti stare izreke: Čuvajte se Danajaca kada donose poklone”, poručuje Jakšić za naš portal.

Podsjećamo, Šešelj je kazao da je sada najvažnija podrška kandidatu Jakovu Milatoviću da postane predsjednik Crne Gore. On je, gostujući na TV Happy, komentarisao prvi krug predsjedničkih izbora i izrazio želju da se aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pošalje u političku prošlost.

Čitaj još:   JUSUF NURKIĆ DJEVOJCI PRIREDIO DAN ZA PAMĆENJE: Citirao hadis, "najbolji su oni koji su najbolji prema svojim suprugama..." (foto)

“Sad je najvažnije da mi iz Srbije verbalno podržimo da svi glasaju za Milatovića na predsjedničkim izborima, da se riješi problem Đukanovića, a onda da se u nekoj normalnijom, tolerantnijoj atmosferi održe parlamentarni izbori i da se održi jedan pošten popis stanovništva”, naveo je Šešelj.

Milatović je sinoć u emisiji Načisto kazao da ne zna i da nikad u životu nije sreo Šešelja, te da su oni predstavnici potpuno drugačijih svjetonazora i životnih pogleda.

Na pitanje da li to vidi kao dio prljave kampanje, Milatović je rekao da je to ping-pong između određenih ljudi.

“Šešelj je dolazio na inauguraciju Đukanovića na Cetinje 1998. godine. Oni su stari drugari”, rekao je Milatović.

Nakon izjave Šešelja uslijedile su i reakcije iz Demokratske partije socijalista.

Komentarišući podršku Šešelja predsjedničkom kandidatu Pokreta “Evrope sad”, šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković kazao je da to nije nikakvo iznenađenje.

“Znamo da je postojalo miješanje u izborni proces u Crnoj Gori i u nekim prethodnim izbornim ciklusima. Jasno je da se pokušava osnažiti jedan predsjednički kandidat kako bi on ostvario pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora”, rekao je Živković.

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković podijelila je na Tviteru snimak dijela gostovanja Vojislava Šešelja uz pitanje: “Jesmo li iznenađeni”?

Poslanik DPS-a Jevto Eraković naveo je da “ratni zločinac ponovo vidi šansu za ostvarenje ciljeva u Crnoj Gori”.

“Šešelj podržao Milatovića. Maske su pale! Ratni zločinac ponovo vidi šansu za ostvarenje ciljeva u Crnoj Gori. Nemojte to dozvoliti. Oni koji pamte Šešeljeve akcije neka se prisjete, a oni mladji neka se informišu i biće im jasno”, kazao je Eraković.

Čitaj još:   KAMERE SVE SNIMILE: Selektor Srbije uz skandal psovke nakon gola- Je** m li vam majku šiptarsku u pi* ku... (foto, video)

U drugi krug predsjedničkih izbora ušli su lider DPS-a i aktuelni predsjednik Milo Đukanović i potpredsjednik Pokreta Evropa sad Jakov Milatović. Prema preliminarnim rezultatima Državne izborne komisije (DIK), Đukanović je u prvom krugu izbora osvojio je 35,37 odsto glasova, a Milatović 28,92 odsto.

Drugi krug predsjedničkih izbora biće održan 2. aprila.

Izvor: Dnevno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more