IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO ĐUKANOVIĆ NAKON GLASANJA: “Srbija će morati da promijeni odnos prema susjedima…”

Aktuelni predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović glasao je danas na svom biračkom mjestu u Podgorici.

U pratnji supruge Lidije i sina Blaža, Đukanović je oko 12 sati stigao u školu u Podgorici, u kojoj je obavio građansku dužnost.

Velikom broju okupljenih medija poručio je da vjeruje u svoju pobjedu dovoljno da ni ne razmišlja o tome šta će biti u slučaju da izgubi izbore.

“Očekujem regularan izborni proces, bitno je da svi građani mogu da iskažu izbornu volju i vjerujem da će biti tako. Ovo je dobar trenutak da Crna Gora najavi svoj povratak na put evropskog razvoja, počinje neko novo i bolje vrijeme u kojem će Crna Gora pokazati svoj karakter”, rekao je Đukanović okupljenim medijima.

Na pitanje o odnosima sa Srbijom, rekao je da oni u ovom trenutku zavise od crnogorskog susjeda, koji pokušava da se umiješa u unutrašnje procese te zemlje.

“Odnosi sa Srbijom će biti onakvi kakvi treba da budu i kakvi su s drugim susjedima. Naravno da mogu da budu bolji, što se mene tiče apsolutno imamo otvorena vrata. Srbija će morati da promijeni odnos prema susjedima, naročito Crnoj Gori, gdje pokušava da uređuje život Srba, ali to mora da radi država Crna Gora. Nikada nismo ni pokušali da se miješamo u uređivanje života naših državljana u drugim zemljama. Poštujte državu i ono što ona jeste, a ovdje ste dobro došli i dobit ćete ono što očekujete, ali ne po cijenu državnosti Crne Gore”, poručio je Đukanović.

Čitaj još:   "Snajper" pobjegao sa nanogicom... (foto, video)

Danas se održava drugi krug predsjedničkih izbora u kojem učestvuju kandidat DPS-a Milo Đukanović i kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

izvor: SB