Crna Gora

MRAK SREDNJEG VIJEKA ŠIRI SE CRNOM GOROM: Iguman manastira Podmaine, Rafailo prosvjetne radnike nazvao smrdonoscima… (foto, video)

Da se SPC u Crnoj Gori odavno uključila u društveno političke tokove nije neka tajna. Pozivaju za koga da se glasa, Vlade se sastavljaju u manastirima, traže se blagoslovi za raznorazne državne poslove i osvještavaju se trajekti.

To je Crna Gora nakon 30.avgusta ona koja sanja ulazak u EU sekularna građanska, no nažalost samo na papiru. U stvarnosti isti ti građani žive mračno doba srednjeg vijeka u kom se crkva pitala za baš sve, kao što se danas pita u Crnoj Gori.

Video snimak nepoznatog datuma nastao u manastiru Podmaine pokazuje baš to. U njemu iguman tog manastira Rafailo Boljević u ekstazi pravi srpdnju od đačkog doba, ruga se nauci i prosvjetne radnike od učitelja preko nastavnika pa do profesora naziva smrdonoscima i smrodonosnicama.

Jer zašto i ne bi kad mu može biti. Kad se Vlada sastavlja u manastiru kad se za istu traži blagoslov sveštenih lica, onda može i on da se ruga obrazovanju, prosvjetnim radnicima, istim tim ljudima koji su učili, sticali znanja da bi mogli na druge generacije da ih prenesu.

Ali došlo je vrijeme da se zapitamo kome vjerujemo, njemu ili sopstvenim očima, jer sve što smo učili uskoro izgleda neće važiti.

Ostalo je samo da naučne knjige počnu da se spaljuju na lomači i da čitamo samo one koje nam SPC propiše kao obaveznu terapiju egzorcizma nauke i znanja iz svih nas.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Recent Posts

Meteorolog nam otkrio- Vrijeme koje nas čeka sutra: Toplo ali i kišovito, kolike temparature, nas očekuju narednih dana… (foto, video)

Kakvo će vrijeme biti u narednim danima, kad će biti najhladnije... U narednim danima u…

26 minuta ago

IVAN Vuković: Srpski narod ponižavaju oni koji ga izjednačavaju sa genocidnim djelom Karadžića i Mladića… (foto, video)

Ljudi koji pokušavaju da stave znak jednakosti između genocidnog djela Radovana Karadžića i Ratka Mladića…

3 sata ago

TUGA IZNAD KRAJINE: Obavljena Dženaza SELMIRA Šahinovića, mladića iz BUŽIMA na tragičan način, izgubio život kod BIHAĆA… (foto)

Selmir Šahinović, 22- godišnji mladić iz Bužima, na tragičan način izgubio je život u saobraćajnoj…

3 sata ago

Skupštinska većina u ponedjeljak o rezoluciji o genocidu u Jasenovcu… (foto, video)

Parlamentarna većina razgovaraće u ponedjeljak o podnošenju rezolucije o Jasenovcu, rečeno je Portalu RTCG. Predsjednik…

15 sati ago

Na elektronskoj sjednici Vlade Crne Gore: Usvojeni amandmani na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, MVP ih šalje u ponedjeljak… (foto, video)

Vlada Crne Gore na večerašnjoj je elektronskoj sjednici usvojila dva amandmana na Rezoluciju o genocidu u…

15 sati ago

This website uses cookies.