Crna Gora

NENAD Čanak: JAKOV Milatović izabran na preporuku Mitropolije crnogorsko- primorske… (foto)

Ocjenjuje da je najveća pobjeda Mila Đukanovića u tome što je 2020. godine bez ijedne riječi predata vlast, bez ijedne trzavice i bilo čega sličnog

Slabo sam upoznat sa djelovanjem novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića. Znam samo da je izabran na preporuku, najblaže rečeno, Mitropolije crnogorsko-primorske u apostolsku vladu Zdravka Krivokapića. Što u meni već budi sumnju u desekularizaciju demokratskog procesa u Crnoj Gori, izjavio je Nenad Čanak, bivši predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Čanak se u gotovo svim prethodnim izbornim ciklusima kao i u posljednjem, isticao po snažnoj podršci odlazećem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, argumentujući svoja zalaganja kritikom protivkandidata i onih koji su stali “na crtu“ Đukanoviću – da su prosrpski, proruski, sa težnjama negiranja crnogorske državnosti i identiteta, prenosi Danas.

“Kada pogledate ko je podržao njegovu predsjedničku kandidaturu, vidjećete da su tu uglavnom ljudi koji ne prihvataju činjenicu o nezavisnosti Crne Gore kao države, postojanje Crnogoraca kao naroda i ljuti su protivnici i evropskih integracija i članstva u NATO.

Dakle, sa te strane, imao sam opravdanu sumnju da je u pitanju nešto što je u interesu Kremlja i nacionalističkih krugova u Srbiji i sjeveroistočnoj BiH. S obzirom na svu logistiku, koja je tu data, a sa druge strane i djelovanje same Vlade Crne Gore čiji je bio Jakov Milatović kandidat, u kojem je bilo niz nesporazuma, od isključivanja kamera na graničnim prelazima, da se ne vidi ko je sve ušao u Crnu Goru sa kojim tablicama… Dakle, dosta sam skeptičan prema svemu tome“, kazao je Čanak.

Ocjenjuje da je najveća pobjeda Mila Đukanovića u tome što je 2020. godine bez ijedne riječi predata vlast, bez ijedne trzavice i bilo čega sličnog.

“Mislim da je to put kojim bih volio da vidim da se kreću i ovi što su sada osvojili vlast, da tako predaju vlast. To bi značilo da je Crna Gora demokratska zemlja“, ocijenio je Čanak.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Skandal potresa Euroviziju: Prekršena pravila na EUROSONGU, otkrili glasove u polufinalu, iako je zabranjeno- Izrael se odjednom „popeo“ na drugo mjesto na kladionicama… (foto, video)

Naime, tokom prijenosa uživo druge polufinalne večeri Eurosonga 2024., nakon otkrivanja koje zemlje prolaze dalje…

22 minute ago

Brat tragično nastradale Alme OTKRIO DETALJE: “SUMNJALA JE NA JEDNU DJEVOJKU”- Šta se desili prije tragedije… (foto)

Škeljzen Bušat, brat Alme Arazi, iznio je detalje o tragediji u Skadru, gdje se 39-…

49 minuta ago

HOROR U BEOGRADU: Muškarac nađen mrtav u streljani… (foto)

U poznatoj streljani u Beogradu jučer je nađen mrtav muškarac. U poznatoj streljani u Beogradu…

1 sat ago

MAJ NOSI NOVA IZNENAĐENJA: Prvo ide ljepše vrijeme u dane vikenda, šta nas očekuje do kraja mjeseca… (foto)

Mada će se povećati naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj i uzrokovati uglavnom lošije raspoloženje…

1 sat ago

TRESLO SE TLO U SANDŽAKU: NOVI PAZAR, rano jutros pogodio ZEMLJOTRES… (foto)

Rano jutros u 7.38 sati po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 2.5 jedinica Rihterove…

1 sat ago

Ivan VUKOVIĆ odgovorio četničkom VOJVODI Andriji MANDIĆU: “Fašista je svako za koga su Karadžić i Mladić heroji”… (foto, video)

U parlamentu je održan premijerski sat u okviru koga je premijer Milojko Spajić odgovarao na…

3 sata ago

This website uses cookies.