IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJAN ”SRPSKOG SVETA” Jakov MILANOVIĆ: ”Nakon Brisela bi volio da ode u Beograd”… (foto)

Jakov Milatović, pobjednik predsjedničkih izbora, u intervjuu za magazin NIN poručio je da želi dobre odnose sa svim zemljama regiona.

Predstavnik Pokreta “Evropa sad” koji će 21. maja preuzeti predsjedničku funkciju je govorio o odnosima Crne Gore sa Srbijom.

“Saradnja sa Srbijom je veoma važna i zbog ekonomije i zbog činjenice da smo dugo živjeli u zajedničkoj državi, da nas spajaju vjekovi istorije i kulture, porodičnih i prijateljskih odnosa. Zato često i kažem da je Srbija za Crnu Goru više od ekonomije…

Rekao sam da bih ubrzo nakon posjete Briselu volio da zvanično posjetim i Beograd, da se odnosi između Crne Gore i Srbije dodatno normalizuju, da se konačno obnove puni diplomatski odnosi, da zajedno radimo na važnim infrastrukturnim projektima, da završimo auto- put ka Srbiji, da zajednički nastupamo kao jedinstvena turistička destinacija prema udaljenim tržištima poput azijskog, da u konačnici budemo dio zajedničke evropske porodice”, rekao je Jakov Milatović.

Čitaj još:   TAJNA Sarajevske sahat kule, koliko je sati... (foto)

Kako je kazao, želi da zvanični odnosi između Podgorice i Beograda budu onakvi kakvi su i svakodnevni odnosi između građana naše dvije zemlje, dobrosusjedski i prijateljski.

Govorio je i odnosu aktuelne ili neke buduće vlasti sa dosadašnjim predsjednikom Milom Đukanovićem.

“Uvjeren sam da će Crna Gora imati pravičan odnos prema svima, ali takođe kapacitet i volju da se suoči sa svim eventualnim zloupotrebama dosadašnjeg predsjednika. Moje je bilo da odnesem političku pobjedu, sada je na drugim državnim organima da utvrde eventualnim zloupotrebe. Zato očekujem da će svi pravosudni organi koji se oslobode od uticaja bivšeg režima djelovati efikasno i preventivno”, naveo je Milatović.

Poručio je i da podaci pokazuju da našoj zemlji ne prijeti dužnička kriza.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more